HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Junioren

Lekker bewegen voor peuters, kleuters en hun ouders

Nieuws afbeelding 1-6-2021

Binnenkort starten we met een nieuwe mogelijkheid om peuters en kleuters (2 tot en met 4 jaar) goed en met plezier te laten bewegen. Samen met RKVV Dommelen gaat HOD een nieuwe vorm van beweegactiviteiten aanbieden voor ouders met peuters en kleuters. Deze activiteiten (met vormen van hockey en voetbal) vinden plaats op 6 zaterdagen in juni en juli tussen 9.30 en 10.15 uur.  Doel is om dit, na een succesvolle introductie, gezamenlijk aan te bieden. Aanmelden kan nog tot en met 3 juni.

Wat is het?
Bij deze vorm van bewegen maken de kinderen samen met één van de ouders de eerste stapjes op het sportveld. De kinderen maken kennis met alle ‘grondvormen’ van bewegen en leren spelenderwijs beter communiceren, samen spelen en samenwerken, binnen de lessen die vol spel en plezier zitten. Het aanbod is divers. Er worden vormen van voetbal en hockey aangeboden voor alle jongens en meiden woonachtig in Dommelen, Valkenswaard of omliggende dorpen.

In dit aanbod werken HOD en RKVV Dommelen nauw samen met Kicks 'n Sticks, de organisatie die de inhoud van de activiteiten verzorgt. Het aanbod bestaat uit beweegactiviteiten op 6 zaterdagochtenden, op sportpark ’t Heike in Dommelen, in de maanden juni en juli. De kosten voor 6 activiteiten zijn 25,00 per kind.

De activiteiten worden verzorgd door een trainer van Kicks n Sticks.  Hij is begeleidend in de lessen, welke de kinderen, samen met één van de ouders, uitvoeren. De programma’s, vol met leuke uitdagende oefeningen, sluiten perfect aan op de ontwikkeling van een kind in die leeftijd. Er wordt gebruik gemaakt van muziek en kleurrijk educatief spelmateriaal. Zo leert een kind op een speelse manier en zonder prestatiedruk niet alleen goed bewegen, maar ook tellen, kleuren herkennen, vormen herkennen, samenspelen en samenwerken.


Wanneer vinden de activiteiten plaats?
De activiteiten vinden plaats op 6 zaterdagen in juni en juli tussen 9.30 en 10.15 uur. 

·        Zaterdag 5, 12, 19 en 26 juni

·        Zaterdag 3 en 10 juli.

Er is een maximale groepsgrootte van 12 kinderen met 12 ouders. De tweede groep van inschrijvingen start op 10.15 tot 11.00 uur. Bij meer inschrijvingen sluit de volgende groep aan na 11.00 uur.


Wat heb je nodig?

Je hebt alleen sportieve kleding en gymschoenen nodig. Vanuit de organisatie worden alle materialen en accessoires verzorgd.

 
Hoe schrijf ik in?
Inschrijven kan via www.rkvvdommelen en vermeld daarbij aub HOD. Na inschrijving ontvang je een bevestiging en voor de 1e les ontvang je meer informatie.

De kosten per kind zijn 25,00 voor 6 zaterdagen. Deze kosten mogen bij de 1e les voldaan worden, contant of eventueel pinnen in de kantine.

 

Is het mogelijk om een proefles mee te draaien?
Uiteraard is dit mogelijk. Geef aan bij de inschrijving dat je graag een proefles wil volgen, dan plannen wij deze graag in.

 

Meer beter blijvend bewegen
Dit beweegaanbod is mede ontstaan door deelname aan het project ‘Meer beter blijvend bewegen’ binnen de Gemeente Valkenswaard. De gemeente Valkenswaard, RKVV Dommelen, HOD, De Vets, de basisscholen en Fysiotherapie Van Hoof zijn actief betrokken om kinderen meer en beter (en blijvend) te laten bewegen. Dit houdt concreet in dat meerdere (grond)vormen van bewegen voetbal en hockey binnen de beide verenigingen geïntroduceerd worden, wat leidt tot een bredere motorische ontwikkeling, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier.

Meer informatie over dit nieuwe aanbod, vind je op rkvvdommelen.nl/dommel.