HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto

Junioren

Junioren (10-18 jaar)

Hockey is een teamsport. Zo leer je wat samenwerking is, want in je eentje win je natuurlijk geen wedstrijd. Iedereen speelt in het team waar hij of zij het meest tot zijn/haar recht komt.  HOD creĆ«ert voor jou een omgeving waar iedereen met plezier de hockeysport beoefent en de regels van het hockey aanleert. Daarbij staan de ontwikkeling op techniek en motoriek centraal, maar natuurlijk ook plezier en persoonlijke ontwikkeling. Wat houdt hockey bij junioren in?

Junioren zijn kinderen tussen de 10 en 18 jaar. Dit is vastgesteld door de KNHB. Op ongeveer 10-jarige leeftijd ga je in een O12-elftal spelen. Meestal tegelijk met de overgang naar de middelbare school ga je over naar de O14-categorie (13 jaar). Hier speel je twee jaar, vervolgens twee jaar in de O16, twee jaar O18, en dan volgt de overgang naar de senioren in het jaar dat je 18 wordt.

Je speelt op zaterdag de competitiewedstrijden en je traint een of twee keer per week op een doordeweekse dag. Welke dagen en tijden dit zijn, wordt duidelijk als het trainingsschema voor het nieuwe seizoen wordt gemaakt. De wedstrijden worden meestal gefloten door een junioren scheidsrechter.

 

Selectieteams en breedteteams

Vanaf de O14-junioren kennen we selectieteams (de eerste teams) en breedteteams. Tijdens het seizoen beoordelen we alle kinderen via een speler volgsysteem. Naast dit systeem worden de beoordelingen van trainers, coaches en technische coƶrdinatoren bij elkaar gevoegd. Op basis hiervan, en mede op basis van eigen wensen (bijvoorbeeld hoe fanatiek wil je hockeyen, wil je graag bij vriendjes/vriendinnetjes etc), wordt elke speler in een passend team ingedeeld.


In de winter is er een zaalhockey-competitie.  HOD beschikt over een eigen blaashal, welke in de winter wordt opgezet op een kunstgrasveld op het HOD complex. Elk team traint 1x in de week in de zaal.


Ben jij enthousiast geworden en wil je starten met hockey? Kom dan een keer meetrainen met de Hockeyschool! De Hockeyschool is speciaal bedoeld voor startende hockeyers vanaf 8 jaar. Iedereen mag altijd 3x op proef meetrainen. Voor informatie over (starten met) hockey in de junioren, mail naar [email protected]  We hopen je snel te begroeten!