iedereen

HOD Heren 1 opnieuw geflatteerd onderuit tegen Geel-Zwart

Nieuws afbeelding 13-3-2011 Na een wat onrustige voorbereidingsperiode, waarin Martin van de Rakt als nieuwe hoofdcoach werd aangesteld, begon ook voor HOD eindelijk de competitie weer. Als herstart van de competitie stond voor de mannen de lastige uitwedstrijd bij Geel-Zwart op het programma. Nadat thuis al geflatteerd was verloren, ging HOD ook op bezoek in Veghel geflatteerd onderuit, 6-2.

In de beginfase kreeg HOD van Geel-Zwart de bal. HOD mocht opbouwen en zoeken naar de vrije man, terwijl Geel-Zwart wachtte op de fout. Hierdoor was de beginfase voorzichtig van beide kanten, maar waren er toch een aantal fysieke overtredingen te noteren. De scheidsrechters waren hierdoor genoodzaakt het spel strak te houden, maar hierdoor werden voor beide partijen ook eenvoudig gele kaarten gegeven. Terwijl Geel-Zwart met een man minder op het veld stond, kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Na een Valkenswaardse aanval wist Geel-Zwart uit de omschakeling snel een strafcorner te versieren. Ondanks dat de bal de cirkel niet uit was geweest, verdween de bal in de netten, 1-0. Vlak voor de rust kwam ook HOD met tien man te staan, toen Ronald Borggreven na een mooie onderschepping voor 10 minuten verwijderd werd omdat daarbij een fysieke overtreding aan vooraf zou zijn gegaan. Ondanks dat HOD nu met een man minder stond, controleerden de bezoekers het spel tot aan de rust.

In de tweede helft kwam HOD wat beter voor de dag. Het combineerde er vrolijk op los en kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar moest uit opnieuw een omschakeling een tegentreffer slikken. Na een vlotte aanval stond de doorgelopen linkerspits vrij voor de kansloze Hugo Boot, 2-0. Ondanks de achterstand bleef HOD op zoek naar een treffer. Goede mogelijkheden voor Tobias Combée en Rik Govers konden niet omgezet worden in een doelpunt, waar Geel-Zwart aan de overkant wel dodelijk bleek te zijn. Opnieuw versierde Geel-Zwart een strafcorner, waardoor het wapen van Geel-Zwart weer naar voren kwam. Waar Hugo Boot nog in eerste instantie kon redden, was de rebound hem te machtig, 3-0. Een fikse tik voor de bezoekers, maar HOD bleef goed hockey spelen. De verdiende 3-1 kwam dan ook op het scorebord, toen Maarten Wezenberg alert was bij een strafcorner en de bal knap binnen werkte. HOD kreeg het geloof weer terug, maar binnen een minuut lag de 4-1 alweer in de goal. Beide ploegen speelden nu vol op de aanval, want direct daarna maakte Edwin de Bruijn na een mooie combinatie de 4-2. In de resterende minuten drukte de thuisploeg door, waar een strafcorner en een strafbal de eindstand nog op 6-2 bepaalde.

Een grote nederlaag, maar het spelbeeld biedt veel vertrouwen voor de toekomst. Volgende week speelt HOD thuis op eigen waterveld tegen Boxmeer. Wij hopen dat de steun van onze trouwe aanhang ons kan helpen om deze belangrijke wedstrijd nu ook met een positief resultaat af te ronden!