iedereen

Tegelen te sterk voor HOD Dames 1

Nieuws afbeelding 16-5-2010

De laatste wedstrijd van het seizoen vond op zondag 16 mei in en tegen Tegelen plaats. Van Tegelen, dat een knappe derde plaats verdedigde, had HOD thuis met 1-2 verloren en HOD wist dat het een zware middag zou worden. In de eerste tien minuten werden de dames van HOD compleet onder de voet gelopen. Tegelen speelde in een zeer hoog tempo en wisten voortdurend een overtal situatie te creeren. Dankzij het prima keeperswerk van Simone Dankers bleef het lang 0-0, en wist HOD na de eerste storm wat beter in het spel te komen. Tot grote kansen leidde dit echter niet, daarvoor had Tegelen een ervaren ploeg.   Uiteindelijk werd het 1-0 na een snelle aanval van de thuisploeg, en werd op slag van rust de marge naar 2-0 vergroot.

Na rust wist HOD de eerste twintig minuten  te controleren. Er kwamen geen grote kansen voor de thuisploeg en zelf creerde HOD daarbij ook enkele kansen. Bij een daarvan kwam Rebecca Oostveen goed via de achterlijn de aanvallende cirkel binnen en vond de vrijstaande spits Machteld van Delft, maar de jeugdspeelster wist de bal net niet goed te raken. De verdiende aansluitingstreffer bleef uit en aan het einde van de wedstrijd wist Tegelen alsnog tweemaal via de counter te scoren doordat HOD te veel ruimte weggaf tussen de linies. Daarmee werd de competitie afgesloten en eindigde Dames 1 op een achtste plaats.