HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

Toernooi

Nieuws afbeelding 8-5-2010

Yessssss, het einde van het hockeyseizoen komt eraan. Dat betekent dat ik weer bijna kan gaan genieten van mijn vakantie of er moet weer van alles gebeuren op de site waar ik dan wel op moet reageren.

Maar nog mooier, de tijd van de  toernooien zoals de bekende HODtoernooien: Rum Ranja en PietJanKnor maar niet te vergeten alle UIT toernooien in welke uithoek van Nederland dan ook..

Weet je nog hoe dat vroeger ging……

Van te voren al wekenlang bezig met alle voorbereidingen. In dat internet- en zelfs mobiel-loze tijdperk was dat nog een heel gedoe.
Wie doet wat en wat neem je allemaal wel/niet mee. Naarmate je ouder werd ,werd de hockeystick in het geheel een steeds onbelangrijker attribuut. Lekker met je team  3 dagen drinkeyen…euh hockeyen in Capelle of een ander onbekend dorp als het maar ver weg was van Valkenswaard, bij voorkeur meer dan 150 kilometer. Een tent moest ook mee, die vaak in dezelfde verpakking en staat terugkwam als dat hij werd meegenomen. Nee, ik had hem niet nodig ik kon in de tent van …….. slapen. Of hij werd toch gebruikt en kwam dan stinkend naar 3 dagen toernooiervaringen opgefrommeld mee in een plastic tas van de Albert Heijn ( de LIDL was er toen nog niet)inclusief  nog wat restjes ingeslagen providrank.

Nee vroeger…

Ook nu zijn er weer volop toernooien en Elk jaar gaat het wel weer ergens fout. Ouders die zich vooraf druk maken om wat er zich daar allemaal gaat afspelen en wie er mee moet gaan als begeleider. Kinderen die vinden dat hun ouders niet moeten zeuren. Ik ben toch zeker al bijna 16!!!!

Terechte vragen
 
Onderstaand artikel stond vorige week op internet:

Het aantal jongeren dat met alcoholvergiftiging in het ziekenhuis belandt, is het afgelopen jaar met bijna de helft gestegen ten opzichte van 2008. Het gaat om evenveel jongens als meisjes in de leeftijd van 11 tot 18 jaar.

Het aantal jongeren dat door drankmisbruik met spoed wordt opgenomen in het ziekenhuis, stijgt al jaren. Ook de herkomst van de alcohol is door onderzoekers onder de loep genomen. Daarbij blijken vooral vrienden de boosdoeners te zijn: 42 procent van de jongeren die met alcoholvergiftiging werden opgenomen, kwamen via vrienden aan drank. Ongeveer een derde van de jongeren kocht de drank zelf; bij de supermarkt of in de horeca .

 

 

Lees het als mededeling, waarschuwing of wat dan ook maar toernooi met verstand!

 

Ik wens alle spelers en begeleiders leuke en gezellige toernooitijden toe en alle ouders rustige nachten.

 

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Roderick Jan van Hepscheuten

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws