HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
iedereen

Heren 1 verslikt zich in Tegelen

Nieuws afbeelding 15-11-2009

Na de grote teleurstelling vorige week in Oedenrode, waren er deze zondag opnieuw weinig blijde gezichten te zien bij HOD Heren 1. In een wedstrijd waarin beide helften twee hele andere gezichten kenden, trok Tegelen aan het langste eind (3-4).

Op het nieuwe waterveld begon HOD voortvarend. Al na enkele minuten wist Koen van Dehn zich mooi vrij te spelen in de cirkel en de bal met zijn backhand binnen te schieten. Even later kreeg van Dehn opnieuw een vrij schotkans, maar deze trof net geen doel. HOD startte dus fel, maar moest toch toestaan hoe Tegelen meer grip op de wedstrijd kreeg.   Telkens kwam HOD een stapje te laat, waardoor het ook geen verrassing was dat al snel 1-1 werd. Toch kon, na een mooie pass van Nick Verberkmoes, Ronald Borggreven vrij op de keeper af, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de bus en zo bleef de stand nog gelijk. HOD liet Tegelen in de wedstrijd komen en de Limburgers maakten zelfs de 1-2, toen er aan Valkenswaardse zijde massaal werd uitgestapt. Een enorme domper voor de thuisploeg, die het waterveld met een goed begin wilden inwijden. De ellende werd nog groter, toen Tegelen vlak voor rust via een sleepcorner op 1-3 kwam.

In de tweede helft moest het anders. HOD stapte met goede bedoelingen het veld op, maar na slecht verdedigen werd het zelfs 1-4 toen een lange corner zomaar tot doelpunt kon worden gepromoveerd. Meteen werd het 2-4, Rick van Kaam mocht de bal binnenwerken na een goede actie van Tobias Combée. HOD zette aan en het publiek ging massaal achter de thuisploeg staan. Vele strafcorners volgden, maar het vizier stond niet op scherp. Ook de scheidsrechter had daar last van, toen HOD een strafbal moest krijgen na een zware overtreding op de doellijn. Ondanks dat het slechts bij een strafcorner bleef, wist Nick Verbermoes met een prima schot de aansluitingstreffer te maken, 3-4. Tegelen kwam er niet meer uit en beperkte zich tot het spelen van de hoge bal. HOD leverde veel strijd en kreeg nog een aantal goede kansen, maar wist niet meer door te drukken. Op deze manier bleek dat een slechte eerste helft deze zondag wel heel erg duur was.

Volgende week moet HOD Heren 1 op bezoek in Sittard, bij hekkensluiter Scoop. Ondanks dat deze ploeg nog geen punt gepakt heeft, zal er met meer inzet en scherpte gespeeld moeten worden om daar wel een goed resultaat te halen.