iedereen

HOD Heren 1 geeft winst in slotfase uit handen in Oedenrode

Nieuws afbeelding 8-11-2009

Na de knappe overwinning vorige week op Etten-Leur, speelde HOD Heren 1 de altijd lastige uitwedstrijd in Oedenrode. Ondanks het harde werken en aardige spel, wist de Valkenswaardse ploeg de winst niet mee naar huis te nemen. Tot grote ontgoocheling van alles wat HOD lief is vertrok HOD zelfs met lege handen uit Oedenrode (3-2).

De beginfase was duidelijk voor HOD. Al na enkele minuten kreeg HOD een strafcorner, die nog niet bekroond kon worden met een doelpunt. HOD bleef drukken en daardoor lag de bal opnieuw snel in het net van de tegenstander. Een knappe pass van Rogier Luttjeboer werd opgepikt door Edwin de Bruijn, die de keeper in de korte hoek passeerde, 0-1. Oedenrode schakelde een tandje bij en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Fantastische reddingen van Hugo Boot met de helm en Nick Verbermoes op de lijn, tot twee maal toe, zorgden ervoor dat HOD op voorsprong bleef. Net voor de rust kreeg HOD toch een tik te verwerken, toen een sleep van Oedenrode wel doel trof, 1-1.

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. HOD probeerde er met gerichte aanvallen uit te komen, terwijl Oedenrode door probeerde te drukken. Nadat HOD een strafcorner had behaald, leverde Oedenrode commentaar op de scheidsrechter, waardoor de aanvoerder tijdelijk verwijderd werd. Niet veel later mocht ook Ronald Borggreven als aanvoerder van HOD gaan zitten en kreeg Oedenrode na een fysieke charge opnieuw een gele kaart. Zo stonden er opeens drie spelers minder op het veld. De sfeer werd grimmig en het spelbeeld rommelig. HOD bleef echter bij de les en wist op voorsprong te komen, toen Jorg Sallaerts alert was en een strafcorner binnen tipte. HOD had de wedstrijd redelijk in evenwicht, maar moest opnieuw met tien man verder toen Koen van Dehn na een overtreding ook de gele kaart kreeg voorgehouden. Met nog enkele minuten te spelen moest HOD de ondertal situatie overleven, maar Oedenrode kwam toch langszij via een onterechte strafcorner, 2-2. Nadat ook nog Tobias CombĂ©e geel kreeg voor te vroeg uitlopen van de strafcorner, probeerde HOD met man en macht het punt te verdedigen. HOD liet Oedenrode echter te dicht bij de goal komen waardoor de Rooise spitsen op zoek konden gaan naar strafcorners.   In de slotseconde kreeg Oedenrode een discutabele strafcorner, die tot grote ontgoocheling van HOD via de kluts binnenrolde en HOD verslagen achterbleef.

Volgende week speelt HOD Heren 1 de eerste wedstrijd op het eigen waterveld tegen Tegelen. Drie punten zijn noodzaak om de aansluiting met de subtop vast te houden.