Algemene Informatie

HOD Heren 1 met pijn en moeite langs Etten-Leur

Nieuws afbeelding 1-11-2009

Na drie nederlagen in de laatste drie wedstrijden, kwam de herfstvakantie voor de mannen van HOD op het juiste moment. Door op twee beslissende momenten te scoren wist de thuisploeg met bloed, zweet en tranen van Etten-Leur te winnen (2-1) en zo de aansluiting te vinden bij de top van de ranglijst.

De wil om te winnen was bij HOD vanaf het beginsignaal duidelijk aanwezig. Al na enkele minuten kwam HOD op voorsprong na een mooie actie van Jorg Sallaerts, die de keeper met een hard schot kansloos liet, 1-0. Deze geweldige start gaf HOD vleugels, waardoor Etten-Leur moeite had om in de wedstrijd te komen. Toen de Valkenswaardse storm ging liggen, kwam Etten-Leur beter in de wedstrijd. HOD werd slordiger in de passing waardoor Etten-Leur een aantal kansen wist af te dwingen. HOD werd achterover gedrukt, maar kreeg toch een aantal grote kansen. Zo werd een solo van Tobias Combée met een zware overtreding gestopt, waardoor de bal op de stip had gemoeten. De scheidsrechter wilde er niet aan, waardoor HOD dé kans op de 2-0 werd ontnomen en beide ploegen uiteindelijk met een 1-0 tussenstand de rust ingingen.

Na rust werd het spel rommeliger en golfde het spel op en neer, waardoor de amusementswaarde steeg. Al snel in de eerste helft gaf Etten-Leur een waarschuwing af, toen Hugo Boot er nog net voor kon zorgen dat het schot voorlangs ging. Even later maakte Etten-Leur toch gelijk, toen HOD verkeerd uitstapte en de Etten-Leurse aanvaller een strakke voorzet binnen kon tippen. HOD moest even slikken, maar wist op het juiste moment de genadeklap toe te dienen. Een geweldige hoge bal van Edwin de Bruijn wist Koen van Dehn in de loop te bereiken. De spits aarzelde niet en liet de keeper van Etten-Leur opnieuw kansloos, 2-1.  HOD probeerde de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen, maar had moeite om de bal lang in de ploeg te houden. Etten-Leur probeerde druk te zetten op de verdediging van HOD, maar mede dankzij de hoge bal van debutant Remko Hartveldt kwam HOD onder de druk vandaan. Uit een snelle aanval dacht HOD zelfs op 3-1 te komen, maar de tip-in van Edwin de Bruijn werd onterecht afgekeurd. In de laatste minuten kwam HOD niet meer in de problemen en vierde het de derde overwinning van het seizoen.

Volgende week gaat HOD op bezoek in Oedenrode. Een lastige wedstrijd tegen een concurrent, waardoor het bij winst goede zaken doet op de ranglijst.