HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

Sportblessure

Nieuws afbeelding 13-10-2009

60.300 hits op Google binnen 0,10 sec en dat is dezelfde tijd die nodig is om geblesseerd te raken of erger nog iemand te blesseren.

Op dezelfde hits vind je allerlei tips om blessures te voorkomen, zoals het stoppen met trainen als je koorts hebt……En dat je de training weer mag hervatten als je helemaal koortsvrij bent.

Zeg, je mag dan wel met 40° koorts in bed liggen schatje, maar zou je je spullen niet eens gaan pakken om lekker te gaan trainen? Dan zweet je het er lekker uit…..

Ik lig hier godnondeju al mijn 3e beddengoed weg te zweten…. Lekkere tip.

 

De volgende hit die ik aanklik gaat over sportmassage.

 

Waarom (sport)massage?

Met behulp van o.a. massages werken we aan een betere spierconditie.

Blessurebegeleiding is een wezenlijk onderdeel van onze aanpak. De blessure zelf zorgt al voor zoveel moeite, dat onze aanpak erop gericht is om u verantwoord en zo vlug  als mogelijk is weer te begeleiden naar uw eigen sportniveau. 

Om vervolgens op de pagina te zetten dat de praktijk is gesloten vanwege een blessure die is ontstaan door te veel en intensief te masseren, die moeten we dus ook niet hebben.

 

3e hit vervolgt met Definitie Sportblessure.

 

Een sportblessure wordt gedefinieerd als een vorm van lichamelijk letsel dat tijdens het sporten is ontstaan met 1 of meerdere van onderstaande gevolgen :

 

·        De verdere uitvoering van de sport wordt gehinderd ; Ruud je bier staat hier te verschralen! Moet ik hem opdrinken of kom je? Ik denk dat de verdere uitvoering van sport hier wordt gehinderd.

·        Het sporten moet gestaakt worden ; Ruud je bier staat hier te verschralen! Moet ik hem opdrinken of kom je? Ik denk dat het sporten gestaakt moet worden.

·        Meedoen aan de eerstvolgende training of wedstrijd is onmogelijk of onverantwoord ; Ruud je bier staat hier te verschralen! Moet ik hem opdrinken of kom je? Ik denk dat onmogelijk of onverantwoord is.

·        Arbeidsverzuim op de komende arbeidsdagen ; Ruud je bier staat hier te verschralen! Moet ik hem opdrinken of kom je? Ik denk dat Ruud de volgende dag niet in staat is te werken.

·        Acute medische hulp is noodzakelijk. Ruud je bier staat hier te verschralen! Moet ik hem opdrinken of …RUUD, RUUUUUUD.

 

En ga zo maar door, pagina’s vol met tips om blessures te voorkomen of snel te herstellen. Goed materiaal wat belangrijk is, kortom totaal geen commerciële praatjes, tips of wat dan ook.

 

Binnenkort geven diëtistes, artsen en fysiotherapeut van Hoof een voorlichtingsavond blessurepreventie.

 

Ik ben erbij voor de gratis tips.

 

Toon gooi effe wat ballen in het vet en doe hier 3 bier…. Ruud? Jij ook?

 

Roderick Jan van Hepscheuten

Reacties


Patrick Sies

14-10-2009 @ 21:30:04 |Ik heb begrepen dat Hugo boot een bijzonder veelkleurige belssure heeft aan een niet nader aan te duiden lichaamsdeel

Roderick Jan van Hepscheuten

14-10-2009 @ 21:32:11 |Dan mag Hugo met mij mee en naast mij aan de bar plaatsnemen.... Toon, doe maar 1 bier extra :9

Patrick Sies

14-10-2009 @ 22:28:19 |'t is maar goed dat je niet weer over die .... in het vet begint :0

Hugo Boot

15-10-2009 @ 14:17:46 |+1 en een discololly

Job Heiligers

15-10-2009 @ 14:29:21 |RJ, als boot naast je zit, kun je wel makkelijk aan de bel trekken om te bestellen! 8)

Jan de Waal

15-10-2009 @ 15:48:57 |Wil je ook een gesigneerde stick van Teun de Nooijer? Teun de wie? Doe maar gewoon een stick :) daar kan die Boot mooi mee roeien

Gerard Oudshoorn

15-10-2009 @ 20:03:36 |Willen jullie mijn vriend Boot een beetje meer respect tonen?

Marco de Bruijn

15-10-2009 @ 22:55:30 |er zijn er maar weinig waar ik zoveel respect voor heb als voor Hugo O-) en na zondag is dat alleen maar gegroeid L)

Reageer op het nieuws