HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

MO12-1, MO14-1, MO16-1 en MO18-3 #TegenKK

Nieuws afbeelding 21-12-2022
Schelden met kanker doet pijn. Iedereen heeft of kent wel iemand die te maken heeft (gehad) met de ziekte. Het woord hoort al helemaal niet thuis op het sportveld. En daarom zijn wij #TEGENKK.

O12-1, O14-1 en O16-1 (foto beneden) en MO18-3 (foto boven) hebben allemaal een badge aangeschaft waarmee zij het schelden met het woord tegen willen gaan. Bovendien gaat een deel van de aanschaf rechtstreeks naar het KWF. 

Maar, hier is toch iedereen het mee eens? Welk team volgt? O12-1, O14-1, O16-1 en O18-3 dagen jullie uit. 𝗦𝗔𝗠𝗘𝗡 #𝗧𝗘𝗚𝗘𝗡𝗞𝗞 💙
De MO18-3 voegt hier nog een eigen ervaring aan toe:

Bij een van onze wedstrijden werd er door de tegenstander gescholden met Kanker. We hebben dit vaker meegemaakt. Kanker is een ziekte waar velen van ons te maken hebben, direct of indirect. In ons team maken een aantal dames dit van dichtbij mee, schelden doet wel degelijk pijn. Dit kan zo niet langer!

We hebben het management van de desbetreffende club aangesproken. Er is door deze club meteen actie ondernomen en heeft zelf de krant gehaald. We wilde echter een groter statement maken, door het fatsoen om niet met dit woord te schelden uit te dragen tijdens wedstrijden in de vorm van een badge op onze shirts. We hopen hiermee de andere sporters aan het denken te zetten en te motiveren om mee te doen aan dit prachtige initiatief. Als we dit met zijn allen uitgedragen kunnen we een positieve verandering in gang zetten en behoord het gebruik van dit soort woorden hopelijk snel tot het verleden. 

We hebben vandaag onze eerste wedstrijd gespeeld met de badge. Naast dat hij er cool uitziet hebben we ook veel positieve reacties gehad en zelfs vragen van de andere teams. Het zijn de kleine dingen die onze sport fijner kunnen maken voor spelers en toeschouwers. MO18-3 is tegenkk#. De badges zijn nu verkrijgbaar bij HOD. Voor een kleine bijdrage kun jij met jou team ook een statement maken, zodat we dit als club uitdragen, hoe cool is dat!