iedereen

Dames 1 presteert goed ondanks verlies

Nieuws afbeelding 10-5-2009

Op zondag 10 mei stond de op een na laatste wedstrijd van de competitie op het programma. Tegenstander was Weredi, de ploeg uit Tilburg die samen met Breda in de titelstrijd is verwikkeld. HOD staat op een gedeelde vierde plaats. Vanaf het eerste fluitsignaal liet de thuisploeg zien dat het geen ontzag had voor de titelkandidaat. De dames van HOD wisten goed druk te zetten en Weredi wist in de eerste twintig minuten zelf geen kans te creeren. HOD wist daarentegen na tien minuten de eerste strafcorner te forceren, en had toen al de spitsen Elke Thijssen en Olga Meijers in scoringspositie weten te brengen. De strafcorner had echter net als de eerdere kansen niet het gewenste resultaat. De eerste keer dat de bezoekers aanvallend gevaarlijk waren werd door slordig verdedigen een strafcorner weggegeven. Deze werd echter niet buiten de cirkel gestopt en had derhalve afgekeurd moeten worden. De slag die volgde trof doel en HOD kwam tegen de verhouding in op een 0-1 achterstand. Enkele minuten later werd laatste vrouw Simone Oudshoorn in de eigen cirkel op haar stick geslagen maar kende de scheidsrechter tot ieders verbazing een strafcorner toe aan de bezoekers. Als donderslag bij heldere hemel werd de bal in eerste instantie nog gepareerd maar was de rebound voor Weredi: 0-2. HOD liet het er niet bij zitten, vervolgde het aanvallende spel en wist daarmee de derde strafcorner te behalen. Via Nikki Wester belandde de bal op de stick van Hanneke Beerens die met een fraaie tip inn de 1-2 aantekende. De spanning was terug in de wedstrijd en met deze stand werd de rust bereikt.

Na de rust wist Weredi het aanvallend spel van HOD verder van het doel te houden. Langzaam aan nam de druk op het Valkenswaardse doel toe en bij een snel genomen vrije slag belandde de bal via een tip inn op de paal, waarna Lieke van Lieshout rustig kon uitverdedigen. HOD wist steeds moeilijker de spitsen te bereiken wat uiteindelijk de 1-3 tot gevolg had na een combinatie op de kop van de cirkel. HOD wist daarna aanvallend meer gevaar te stichten, maar daarbij werd ondanks enkele strafcorners geen doel meer getroffen. Hierdoor leed HOD een onverdiende nederlaag maar toonde het eens te meer over veel kwaliteit te beschikken. Volgende week speelt HOD de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Breda, de ploeg die dan hun kampioenswedstrijd speelt. Als HOD daar weet te winnen zal het resultaat van de wedstrijd van Weredi beslissend zijn wie uiteindelijk kampioen zal worden van de eerste Klasse C.