HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Van het Bestuur

Doordeweeks niet douchen, lichten meteen na trainen uit

Nieuws afbeelding 13-10-2022

Het zal niemand zijn ontgaan dat de energieprijzen de afgelopen maanden enorm zijn gestegen. Het vaste contract van onze vereniging is recentelijk afgelopen en daarmee vallen we terug op de variabele tarieven voor gas en stroom. Dit betekent een stijging van zo’n 250% op stroom en 425% op gas. Indien we geen maatregelen treffen betekent dit een kostenstijging van zo’n 36.000 euro per jaar.

Vanwege deze enorme kostenstijging zijn we genoodzaakt per direct de volgende maatregelen te treffen:

 

  • Douches zijn buiten gebruik (lees koud) op de doordeweekse dagen
  • De kleedkamers worden vorstvrij gehouden (verwarming op lage temperatuur). In het weekend zijn kleedkamers 1-4 (voorzijde) verwarmd (15 graden) en voor iedereen bruikbaar.

 

Verder de opdracht aan alle trainers/teams om direct na de (laatste) training de veldverlichting uit te schakelen. Het komt helaas met regelmaat voor dat de verlichting van de velden onnodig blijft branden. Met de huidige energieprijzen kost het verlichten van een veld zo’n 15 euro per uur.

Dan hebben we ook nog goed nieuws. Binnenkort wordt de verlichting van alle velden vervangen door LED. Dit levert een flinke besparing op. Echter is hierdoor zonder de bovengenoemde maatregelen nog steeds een kostenstijging van zo’n 27.500 euro te verwachten.

Vooruitkijkend op de zaalcompetitie kunnen we gelukkig de AirDome verwarmen op basis van propaan. De prijs van propaan is gekoppeld aan de benzineprijs waardoor hier de kosten vrijwel niet zijn gestegen. De verlichting in de AirDome is volledig LED.

We rekenen op ieders medewerking.

Namens het bestuur,

Bart van Bokhoven