iedereen

Dames HOD hebben van Heeze niets te vrezen.

22-3-2009

Op zondag 22 maart stond de beladen uitwedstrijd naar Heeze op het programma. In het verleden wisten de dames van HOD nooit te winnen in deze uitwedstrijd. Toch werd op eigen veld eerder in het seizoen met 2-1 gewonnen. Gezien de stijgende lijn waarin de dames van HOD verkeren bleek dit het uitgelezen moment om aan deze geschiedenis een einde te maken. Beide teams waren vanaf de start van de wedstrijd gewaagd aan elkaar. Heeze speelde zoals altijd afwachtend en loerend op de counter. In de eerste tien minuten kwamen die er ook enkele, maar mede door sterk verdedigend werk van Lieke van Lieshout werd nog net op tijd een grote kans voor Heeze teniet gedaan. HOD groeide in het duel en kreeg naarmate de eerste helft vorderde meer het overwicht. Langzaam aan werd de druk op het doel van Heeze opgevoerd en slim behaalde HOD een strafcorner in de 24e minuut. Deze werd goed uitgevoerd en kwam via Jessie Wester en Hanneke Beerens pardoes voor de stick van Lieke van Lieshout. In een keer wist zij de bal achter de doelvrouwe van Heeze te schieten en HOD nam daarmee een verdiende voorsprong. De dames van HOD roken dat er voor rust nog meer te halen was en wisten door goed druk te zetten binnen twee minuten wederom een strafcorner te versieren. Ook deze werd goed uitgevoerd en via Jessie Wester wist Hanneke Beerens met een tip-in de 0-2 te scoren. Deze stand bleef staan tot aan de rust.

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. Onder aanvoering van de sterk spelende Mirte School bleef HOD vroeg druk zetten en wist Heeze nauwelijks hoe het de aanvallende linie moest bereiken. Pas in de 15e minuut van de tweede helft wist Heeze met een backhandschot, welke voor het doel langs ging, voor het eerst een echte doelpoging te creeren. HOD verdedigde sterk, won veel individuele duels en gaf nauwelijks een kans weg. Daarnaast wist HOD opbouwend via Anika Reithaar veelvuldig de spitsen te bereiken. De dames van HOD speelde vervolgens geroutineerd de wedstrijd uit zonder in de problemen te komen. De stand veranderde niet meer en daarmee werd directe concurrent Heeze op grote achterstand in de competitie gezet. HOD staat fier op een goede vierde plek. De andere concurrent voor de vierde plaats Warande verloor hun wedstrijd ook. Komende week staat de topwedstrijd tegen titelkandidaat Tilburg op het programma. Aanvang van de wedstrijd is om 12.45 uur op sportpark Den Dries.