HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Junioren

Start Pilot Leerlijnenplan Jeugd E tot en met C

Nieuws afbeelding 16-11-2021
Binnen HOD is al vaak de wens uitgesproken om meer stroomlijning en continuiteit in de opleiding van de jeugd te brengen. De Technische Staf heeft daarom een leerlijnenplan ontwikkeld. In deze leerlijnen is duidelijk aangegeven wat de jeugdspelers dienen te ontwikkelen in welke leeftijd en op welke manier we die ontwikkeling kunnen stimuleren. De club vindt het enorm belangrijk om de jeugdopleiding meer te structureren zodat er meer eenheid bestaat in het aanbod voor en de ontwikkeling van de jeugd.

Het jaar is verdeeld in vier blokken, welke ongeveer gelijk lopen met de veld competities. Voor een goede ontwikkeling in het hockey dienen de spelers technische, tactische en breed motorische vaardigheden te ontwikkelen. In dit plan is aangegeven welke vaardigheden er per lijn aangeleerd zouden moeten worden. Ook is aangegeven in welke mate bepaalde vaardigheden van belang zijn. Zo ligt de nadruk bij de E en de F jeugd vooral bij technische en breedmotorische vaardigheden, terwijl bij de oudere jeugd het tactische element ook steeds belangrijker wordt.

Deze week starten we met een Pilot waarbij de leerlijnen zijn gedeeld met de trainers en coaches. We hopen dat de trainers enthousiast aan de gang gaan met de plannen, al begrijpen we natuurlijk ook heel goed dat het even wennen zal zijn. De trainingscoordinator staat open voor alle vragen die er zijn, dus schroom niet om hulp te vragen als dat nodig is.

Aan het eind van dit blok willen we graag evalueren. Er zal tzt nog een korte enquete worden uitgestuurd. Het is voor de club zeer waardevol om jullie opmerkingen, suggesties en bevindingen te horen!

We wensen iedereen heel veel succes en plezier met de nieuwe leerlijn.


Namens de Technische Staf,

Martine Peters (Bestuur HT), Bas Dirks (Technisch Manager) en Edwin Roest (Trainingscoordinator)