HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Junioren

Kom met je peuter lekker bewegen bij HOD en RKVV Dommelen

Nieuws afbeelding 30-9-2021
Samen met RKVV Dommelen introduceren wij een nieuw uniek beweegaanbod speciaal voor ouders met kinderen in de leeftijd van 2 t/m 4 jaar.  

De jongens en meiden maken, samen met één van de (groot)ouders, kennis met diverse vormen van bewegen. Tijdens de 45 minuten durende sportlessen komen alle ‘grondvormen’ van bewegen voorbij. De lessen zitten vol met leuke uitdagende oefeningen en sluiten perfect aan op de ontwikkeling van kinderen in deze leeftijd. Er wordt gebruik gemaakt van muziek en kleurrijk educatief spelmateriaal. Zo leren de kinderen op een speelse manier en zonder druk niet alleen goed bewegen maar ook tellen, kleuren herkennen, vormen herkennen, samenspelen en samenwerken.

In dit aanbod worden RKVV Dommelen en HOD ondersteund door de organisatie Kicks 'n Sticks, zij verzorgen de sportlessen en hebben ruime ervaring met aanbod voor deze doelgroep.

Aanbod najaar 2021 
Het aanbod van RKVV Dommelen en HOD bestaat in het najaar uit 8 sportlessen van 45 minuten, op de zaterdagochtend vanaf 9.15 uur. De data van de activiteiten zijn de zaterdagen 25 september, 2, 9 en 16 oktober en 6, 13, 20 en 27 november, afwisselend op sportpark ’t Heike in Dommelen en op sportpark Den Dries in Valkenswaard. 
Er wordt gewerkt met groepen van maximaal 12 kinderen en één van de (groot)ouders. Zo is er voldoende aandacht voor alle meiden en jongens tijdens deze lessen. De 1e groep start om 9.15 uur en duurt 45 minuten. De 2e groep start om 10.00 uur, de 3e om 10.45 uur en een evt. 4e en 5e om 11.30 en resp. 12.15 uur. De groepen worden ingedeeld op basis van inschrijvingen.

Inschrijven
Er zijn 3 opties om deel te nemen aan Peutersport Valkenswaard – Dommelen. Je kan deelnemen aan alle 8 sportlessen, afwisselend bij Dommelen en HOD of aan 4 sportlessen, waarbij je de keuze hebt uit de locatie ’t Heike in Dommelen of Den Dries in Valkenswaard. Inschrijven kan via www.rkvvdommelen.nl/peutersport. Uiteraard worden tijdens de activiteiten de geldende richtlijnen rondom Corona gevolgd.

Meer beter blijvend bewegen
Dit beweegaanbod is mede ontstaan door de deelname van RKVV Dommelen en HOD. aan het project ‘Meer beter blijvend bewegen’ binnen de Gemeente Valkenswaard. Samen met de gemeente, De Vets, de basisscholen en Fysiotherapie Van Hoof zijn RKVV Dommelen en HOD actief betrokken om kinderen meer en beter (en blijvend) te laten bewegen. Dit houdt concreet in dat meerdere (grond)vormen van bewegen (breder dan voetbal of hockey) binnen de verenigingen geïntroduceerd worden, wat leidt tot een bredere motorische ontwikkeling, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier!

Vragen of meer informatie?
Heb je vragen of wil je meer informatie, mail dan naar [email protected]