iedereen

HOD Heren 1 vindt aansluiting bij top

8-3-2009 Zondag 8 maart begon, na een lange koude winterstop, de veldcompetitie weer voor HOD H1. Tijdens de 1e helft van het seizoen heeft HOD ondermaats gepresteerd en staat na 11 wedstrijden dan ook op de matige 6e plaats. Na een korte voorbereiding wilde HOD het zondag weer oppakken door de 3 punten van Berkel Enschot te stelen. Geen gemakkelijke klus voor de mannen van HOD aangezien Berkel Enschot op de 3e plaats staat en het HOD in Valkenswaard met 1-4 heeft verslagen. De wedstrijd begon met een waterig zonnetje en HOD begon sterker en feller aan de wedstrijd dan de tegenstander. Dit resulteerde na 10 minuten in een vrije slag aan de rand van de cirkel in het voordeel van HOD. Van Haandel nam de vrije slag slim en speelde de bal naar de weglopende Vink. Deze kwam over de achterlijn de cirkel binnen en vond daar Van Dehn die de bal koelbloedig in het net pushte. Zo kwam HOD dus op voorsprong waar niet iedereen op had gerekend. Gezien het spelbeeld is het echter wel terecht. Na de 0-1 trok HOD de lijn door om meteen de 0-2 te maken. Dit lukte dan ook door een goede aanval over de linkerkant waar Van der Weij de bal ontving en deze in de cirkel doorspeelde naar de aankomende Vink die daarna hardhandig van de bal werd gezet waar hij de bal zo binnen had kunnen pushen. De scheidsrechter ervoer dit terecht als een strafbal en floot meteen. Vink zelf nam de strafbal. De keeper van Berkel Enschot was kansloos bij de harde bal in de linkerhoek van Vink: 0-2. Berkel Enschot kwam na de 0-2 een beetje in de wedstrijd en creëerde ook een aantal kansjes. Na een gemiste strafcorner trof de slagman van Berkel Enschot deze keer wel doel. De bal vloog jammerlijk via de stick van eerste loper Combée over de keeper in het net. Zo maakte Berkel Enschot met een beetje geluk de aansluitingstreffer. Na de 1-2 kwam de wedstrijd in evenwicht en kregen beide ploegen een aantal kansen. Uiteindelijk kreeg HOD een 2e strafbal door een goede actie van Borggreven die hard in de cirkel op de stick werd geslagen. Ook deze strafbal werd door Vink hard in de linkerhoek geplaatst. HOD hoopte met deze 1-3 stand de rust in te gaan maar vlak voor rust maakte Berkel Enschot via een harde strafcorner de 2-3. Na de rust kwam het vooral aan op strijd bij beide ploegen, en beide ploegen kregen dan ook een aantal kansen. Voor HOD was dit twee keer Van der Weij die de 2-4 kon maken maar ook Berkel Enschot kreeg een aantal kansen, waaronder een aantal strafcorners, waarbij de laatste een paar minuten voor tijd stijlvol door keeper Boot met zijn borst werd gepakt. Hierna heeft HOD de wedstrijd professioneel uitgespeeld en kregen ook debutanten De Bruijn en Luttjeboer nog wat speeltijd.