HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Arbitrage

Haal nu je scheidsrechterkaart!

Nieuws afbeelding 29-4-2021 Hockey en arbitrage gaan hand in hand. Zonder scheidsrechters kunnen we niet hockeyen. Om de hockeysport op een hoger niveau te brengen is spelregelkennis en goede arbitrage een must. En als je goed gefloten wordt, geeft dat meer spelplezier. Dit geldt voor alle niveaus, voor alle leeftijden.

 

De scheidsrechter cursus is dit seizoen vanwege COVID uitsluitend via een nieuwe digitale leeromgeving te volgen. Deze leeromgeving is opgezet door de KNHB. De vragen zijn eenvoudiger dan voorheen en het slagingspercentage is momenteel 95%. Deelname is kosteloos. 


Voor ieder spelend lid bij HOD in de B-jeugd en hoger (dus ook (jong-)senioren) is een scheidsrechterkaart verplicht. Wij willen verder ook iedereen in de C stimuleren om deel te nemen en het examen alvast te halen. Nu de competitie niet meer zal worden opgestart, is dit de tijd om je scheidsrechterkaart te halen. Een dezer dagen volgt een email met nadere informatie.

 

Op de volgende datums staan de examens gepland:


Examen: dinsdag 11 mei

Herkansing: vrijdag 14 mei

extra examen dag: woensdag 2 juni

 

Wil jij het geleerde meteen in praktijk brengen, dan kun je je aanmelden bij de vrijwilligerspoule om oefenwedstrijdjes van jongere teams te fluiten. Er zal dan ook iemand rondlopen op de velden om te begeleiden waar nodig. De scheidsrechterscommissie zorgt ervoor dat het niveau van de scheidsrechters en de te fluiten wedstrijden op elkaar zijn aangepast. Meld je aan, [email protected]