HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

Besluit over herinrichting Den Dries in zicht

Nieuws afbeelding 21-2-2009 VALKENSWAARD - Sportverenigingen die hun ambities kunnen waarmaken op sportpark Den Dries in Valkenswaard.


Het lijkt een utopie; zeker omdat alle verenigingen hun eigen wensenlijstje hebben en al jaren over de herinrichting van het sportpark wordt gesproken. Toch is het werkelijkheid, zegt het Valkenswaardse college in een toelichting op de visie 'sportpark Den Dries'. Voorwaarde is dat enkele verenigingen water bij de wijn doen en de raad ermee akkoord gaat dat de ligweide bij buitenbad De Wedert op topdagen te klein is. Een deel van de ligweide wordt namelijk opgeofferd voor de aanleg van twee golfholes. Daarbij moet de raad de benodigde centen op tafel willen leggen.

Bij de grootse plannen voor de herinrichting van het sportpark zijn de golfclub en de hockeyvereniging (HOD) als eerste aan de beurt. De rest volgt vanaf 2010. HOD krijgt wat B en W betreft nog dit jaar een extra semi-waterveld. Het grasveld er naast wordt een multifunctioneel veld.

Het hoofdveld wordt opgewaardeerd tot een full-waterveld. De twee holes die de golfclub door aanleg van het multifunctionele veld verliest, komen terug op de ligweide van het buitenbad. De golfers krijgen een nieuwe driving range tegen de atletiekbaan aan. Die kunnen ze alleen gebruiken als de atletiekclub niet sport.

Als het niet bevalt, kan de golfclub na een jaar terug naar haar huidige driving range achter de hockeyvelden. Blijft ze op haar nieuwe plek dan wordt de huidige driving range omgebouwd tot golfoefenbanen met een waterpartij. De herinrichting heeft ook gevolgen voor de tennisclubs. Tennisclub Ginneve heeft volgens sportwethouder Adams ingestemd om met behoud van eigen identiteit te verhuizen naar het tennispark op Den Dries, waar Falcones en TCV al zitten. Er worden dan vijf banen bijgebouwd. Op de plek die Ginneve achterlaat, komt een kunstgras handbalveld en parkeerplaats. De gymzaal naast Ginneve verdwijnt.

Het hoofdveld van voetbalclub SVV krijgt kunstgras. Afhankelijk van ledengroei krijgt ook het naastliggende veld kunstgras. De club kan ook uitwijken naar het multifunctionele grasveld bij de hockeyvelden.

SVV heeft de plannen voor het bouwen van een voetbalhal bij haar club op een laag pitje gezet. Aanleiding is de afspraak dat ze de sporthal van Were Di kan gebruiken. De plek waar de hal zou komen, blijft echter beschikbaar.

Atletiekvereniging AVV krijgt nieuwe kleedkamers en een permanente voorziening voor polsstokhoogspringen en opslag. De huidige betonnen tribunes verdwijnen. Stayokay blijft op de huidige plek; het perceel wordt iets kleiner, omdat ruimte nodig is voor het extra hockeyveld en multifunctionele veld. Naast het zwembad komen busparkeerplaatsen. De Pastoor Heerkensdreef wordt mogelijk eenrichtingverkeer. Verkeer verlaat het sportpark dan via De Hazelaar.

Tenslotte staat de bouw van een multifunctionele sport/rollerhal naast zwembad De Wedert gepland. Hoe die wordt geïntegreerd en of het bestaande zwembad wordt gerenoveerd of nieuw gebouwd en wordt uitgebreid, wordt nog onderzocht. B en W vragen de raad voor de aanpassingen bij de hockeyclub, golfclub en voor het onderzoek voor uitbreiding van het sportpark in noordoostelijke richting (nu bosgebied) om zo'n 721.000 euro. Verder vragen ze 30.000 euro voor onderzoek naar de bouw van de multifunctionele/rollerhal (incl. zwembad). De gemeenteraad bespreekt de visie op 26 maart.

Bron en copyright Judith de Roy  Eindhovens Dagblad
Bijlage