Algemene Informatie

MC1 mist Zuid.

Nieuws afbeelding 12-1-2009

HOD mist teveel kansen op weg naar Zuid

Op zondag 11 januari was het dan zover. HOD MC1 speelde twee thuiswedstrijden in Westerhoven en zou zich bij twee maal winst verzekeren van het Zuid-Nederlands Kampioenschap Zaalhockey. Na twee zware wedstrijden waar alles werd gegeven, bleek HOD nog de killersmentaliteit te missen wat nodig is voor de absolute top op dit moment. Geen schande, maar wel erg jammer.

De dag begon nog wel zo goed. HOD speelde de eerste wedstrijd tegen Eindhoven. Na een wat gespannen start ging de wedstrijd gelijk op. HOD probeerde via gestructureerde aanvallen het openingsdoelpunt te maken. Kansen genoeg, maar het kwam niet tot scoren, totdat Meerle de bevrijdende openingstreffer maakte. Een goed schot zorgde voor vreugde op de goed gevulde tribunes. Vlak voor rust moesten ook deze mensen even slikken, toen Eindhoven na een fout achterin op gelijke hoogte kwam. Kleine domper, maar er moest nog een helft gespeeld worden.
In de tweede helft schakelde HOD een tandje bij. Eindhoven hield dapper stand, maar kon halverwege de tweede helft het doel niet dicht houden. Een goede goal van Julia bracht HOD op voorsprong. Niet weggeven nu, want 6 punten was het doel vandaag. Even later maakte Julia er zelfs 3-1 van, na een snel genomen vrije slag. Het eerste succes die dag was behaald, nu de wedstrijd tegen Helmond nog.

In een stampvolle Koolakkers trad HOD MC1 aan tegen Helmond. Een erg spannende en open wedstrijd was het gevolg van twee ploegen die beide speelden voor de overwinning. HOD begon goed en wist wat kansjes te creƫren, waar Helmond er met gevaarlijke uitbraken uit probeerde te komen. HOD bleef aandringen op de openingstreffer, maar telkens stond de keeper van Helmond in de weg of werden overtalsituaties slecht uitgespeeld. Zelfs geniale acties van Frederique of Julia zorgden niet voor de openingstreffer, waar ook de strafcorner nog niet liep. Met de rust was het nog 0-0, maar HOD had vertrouwen in een goede afloop.
Na rust kreeg HOD meteen een domper te verwerken. Sterk doorgaan van Helmond in een aanval leidde tot een schotje op goal, die door een verdediger van HOD ongelukkig werd binnen gewerkt. Zo stond HOD achter, terwijl het moest winnen om naar het Zuid te mogen. HOD bleef sterk hockeyen en kreeg kans na kans, maar de bal wilde er maar niet in. Open kansen werden slap ingeschoten en strafcorners niet goed uitgevoerd. HOD bleef druk zetten, maar als je niet scoort, valt hij aan de andere kant... Een haarscherpe counter van Helmond zorgde voor de beslissing, 0-2. HOD probeerde van alles, maar als het dan tegen zit, zit het ook tegen. Zo miste Shadana nog een strafbal en miste Eus op een haar na de aansluitingstreffer. HOD bleef teleurgesteld achter, maar besefte dat het aan het eigen gebrek aan scorend vermogen lag dat HOD niet naar het Zuid ging.

Ondanks deze teleurstellende uitslag, kan HOD MC1 terugkijken op een geweldige zaalcompetitie, waarin het derde is geworden. Zo snoepte het als enige team punten af van Oranje-Zwart en maakte het een geweldige progressie als ploeg. Hopelijk kunnen we deze lijn als team doorzetten, om op het veld weer te gaan knallen!

HOD MC1 bedankt alle supporters voor de steun van vandaag! Jullie hebben ons zeker geholpen en het was erg leuk om voor zo'n publiek te spelen. Hopelijk hebben jullie ook genoten en we zien jullie graag weer langs de lijn op het veld!