Algemene Informatie

Een vechtend HOD H1 verdient terecht een punt

2-12-2008 Vandaag stond voor HOD Heren 1 de op voorhand lastige thuiswedstrijd tegen QZ op het programma. De mannen uit Nijmegen hebben veel overgangs- en hoofdklasse ervaring, dit heeft voor deze promovendus geleid tot een mooie klassering op de ranglijst
HOD werd ondanks deze kwaliteiten het veld ingestuurd met duidelijk aanvallende opdrachten, daarnaast hadden alle spelers de behoefte om te bewijzen dat ze hoger op de ranglijst thuishoren dan de 9de plaats.

Vanaf de eerste minuut liet een gedreven en agressief HOD zien dat ze de punten in Valkenswaard wilden houden. Dit leidde in de 17de minuut tot de 1-0 voorsprong na een mooie goal van Fred van der Weij. Vanaf de tweede paal kon hij een goed voorgeslagen bal verzilveren. Daarna schakelde QZ een tandje bij en HOD werd steeds verder naar achteren gedwongen. Na enkele goede reddingen van keeper Hugo Boot, die de hele wedstrijd overigens een goed niveau haalde, werd de verdediging toch verslagen. QZ scoorde de 1-1 door een goed ingepushte strafcorner, dit was meteen de ruststand: 1-1.
In de tweede helft liet HOD meteen zien voor de overwinning te gaan. Dit leidde tot enkele grote kansen voor de spitsen Koen van Dehn en aanvoerder Michiel Vink. Ook kreeg de thuisploeg 4 corners, deze werden echter niet verzilverd. Het aanvallende spel van HOD gaf QZ de ruimte om te counteren. Ondanks een mooie redding op de lijn van linksachter NickVerberkmoes viel de 1-2 toch. In de 55 minuut werd een goed opgezette aanval over links afgerond door QZ.

Na deze tegentreffer stuurde coach Sjoerd van Campen zijn verdediger Tobias Combee door naar het middenveld. Door achterin 1 op 1 te gaan spelen, kon de thuisploeg de druk weer opvoeren. Goede veldkansen werden niet benut, maar 2 minuten voor tijd sloeg Remco van Haandel een strafcorner hard in de linkerhoek.

Uiteindelijk is 2-2 dik verdiend en zal HOD veel vertrouwen geven voor de belangrijke laatste twee wedstrijden voor de winterstop. Volgende week wacht Boxmeer, waarbij iedereen van harte welkom is voor de nodige support!