Algemene Informatie

Dames HOD laten Breda ontsnappen

Nieuws afbeelding 1-12-2008 Op zondag 30 november stond de moeilijke thuiswedstrijd tegen Breda op het programma. Breda is de nummer twee van de ranglijst en door het goede resultaat van HOD van afgelopen weken waren de bezoekers op hun hoede. De wedstrijd begon aftastend en beide ploegen ondernamen weinig initiatieven om aan te vallen. Van Breda was bekend dat de ploeg een razendsnelle counter heeft en wel vaker afwachtend spel speelt. Het was dat ook de thuisploeg die langzaam het initiatief naar zich toe trok en een strafcorner wist te forceren. De slag van Christel Dekkers ging echter naast het doel. Breda loerde slim op de counter en die kwam er ook. Bij de eerste echt snelle uitbraak kwam de spits van Breda oog in oog met keepster Anke Collart, die de spits naar buiten wist te drijven. Echter het schot op doel kon enkel nog met de voet van een Valkenswaardse verdedigster worden gekeerd waarvoor een terechte strafbal werd gegeven. Deze werd benut door Breda, 1-0. De dames van HOD trokken het initiatief weer naar zich toe door het baltempo op te voeren. Daarbij werden steeds beter de spitsen van HOD bereikt en bij een snelle aanval werd Elke Thijssen op de achterlijn aangespeeld. Zij liep goed richting het doel en waar iedereen een voorzet verwachtte maakte Elke Thijssen met een slimme backhand de gelijkmaker in de korte hoek 1-1. Maar na deze gelijkmaker wist HOD in de laatste fase van de eerste helft niet door te gaan met het goede spel en liet het de ploeg uit Breda toch weer ver op eigen helft. Daarbij werd een lange hoekslag weggegeven. Deze werd hard de cirkel in geslagen waar de verdediging van HOD even niet goed stond. Breda wist wel raad met de kans en scoorde van dichtbij 1-2. Na de rust controleerde HOD het spel lange tijd en dat leverde op dat Breda niet meer gevaarlijk werd voor het Valkenswaardse doel. Echter werden tot een kwartier voor tijd ook weinig doelkansen gecreerd. In de laatste fase van de wedstrijd ging HOD meer risico nemen en dat leverde een viertal kansen op. Hoewel HOD dichtbij de gelijkmaker kwam wilde de bal er niet meer in en wist Breda de voorspong tot het einde van de wedstrijd te behouden. Komende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Geel Zwart komt dan in Valkenswaard op bezoek en in het eerste duel werd nog verloren van deze ploeg. De wedstrijd begint om 12.45 uur.