HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

HOD MC1 verslaat HOD JC1

23-10-2008

HOD MC1 verslaat HOD JC1!

 

Eindelijk was het zover! De wedstrijd der wedstrijden binnen de jeugdlijnen van HOD: de jongens tegen de meiden. Een tijdje terug hadden de jongens van JC1 de meiden van MC1 al uitgedaagd voor een oefenwedstrijd tussen de twee TOPklasse teams. Vol vertrouwen keken de jongens al weken uit naar de wedstrijd, want "dat doen we wel even" en "wij zijn toch veel beter". Talloze weddenschappen werden afgesloten en in de wandelgangen werden ook al voorspellingen gedaan. Ook voor de coaches (Bart en Hein) was het speciaal, want de voormalige trainers van JC1 stonden in een nieuw seizoen niet naast, maar tegenover elkaar. Velen gaven de jongens en Hein van tevoren de grootste kans op de winst. En dat hadden ze nou net niet moeten doen...

 

Vanaf het begin van de wedstrijd zat de spanning er in bij beide teams. De jongens schroefden het tempo flink op maar de meiden wisten met veel inzet de speldenprikjes van de jongens onschadelijk te maken. Het spel golfde op en neer en het massaal toegestroomde publiek zag een spetterende wedstrijd vol inzet en hockeyende hoogstandjes. De jongens hadden hun handen vol aan de snelle en behendige aanvalsters van de meiden. Een paar strafcorners werden versierd, maar helaas nog zonder resultaat. De jongens, die speciaal voor deze wedstrijd een sleep (of iets wat daar op leek...) hadden geoefend, wisten maar geen gaatje te vinden in de defensie van de meiden. Het spel ging dus gelijk op, waardoor de ruststand 0-0 was.

 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. De jongens wilden toch heel snel duidelijk gaan maken wie de betere was en schroefden de druk nogmaals op. Hierdoor kregen de meiden het af en toe zwaar, maar de jongens wisten geen fatsoenlijke kans te creeeren. Het slim spelende MC1 maakte daar dankbaar gebruik van. In een razendsnelle counter werd Fransie voor een leeg doel vrijgespeeld, waardoor de 1-0 voor de meiden een feit was. De "Ooh's" en "Aah's" waren in het publiek duidelijk te horen, ook zij hadden dit niet verwacht. De jongens, die dit niet konden geloven, pikten dit niet en bleven aandrukken. Maar gelukkig voor de meiden was de laatste vrouw, Shadana, weer in bloedvorm en wist zowat elke aanval van de jongens te verstoren. Gek werden ze ervan. De spanning werd groter en groter, zeker toen ene Michiel Kuhl vanaf rand cirkel de bal met een spijkerhard schot op de lat sloeg. Buiten deze goede kans van de jongens, wisten de meiden de wedstrijd te controleren. De eerste stunt na de herfstvakantie is gemaakt. Hopelijk weten de meiden dit in de competitie door te zetten, waardoor het bereiken van de bovenste twee plaatsen een feit wordt.

 

Volg HOD MC1 via de teamsite: http://hodmc1.ditismijnteam.nl

Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws