HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Junioren

Nieuws vanuit de H.O.D Academy: Athletic Skills Model

Nieuws afbeelding 18-10-2020

H.O.D is samen met een aantal sportverenigingen en de gemeente Valkenswaard gestart met de pilot, Meer Beter en Blijvend Bewegen. (MBBB) Het doel van deze pilot is een langer actief en plezierig leven door structureel en veelzijdig bewegen.

Redenen voor H.O.D om deel te nemen is om een jeugdopleiding neer te zetten waarin kinderen veelzijdig leren bewegen op een leuke en uitdagende manier. Veelzijdig bewegen i.p.v. enkel de hockeysport is belangrijk voor de fitheid, vitaliteit en is de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Dit trainingsconcept vergroot onder meer de kans om een betere hockeyspeler te worden en dat een speler het hockeyspel langer leuk blijft vinden. De variƫteit zorgt voor nieuwe prikkels.

Het Athletic Skills Model (ASM) staat aan de basis van deze pilot. ASM is een model waarbij bewegers met behulp van een concentrische werkwijze worden opgeleid tot veelzijdige bewegers. Het aanpassingsvermogen en plezier in bewegen staan centraal maar het is ook een andere manier van denken over sporten, spelen & bewegen. Voor meer informatie kunnen jullie terecht op;
https://www.athleticskillsmodel.nl
https://youtu.be/apMt2Sur_aU

Wij starten o.l.v. Bas Dirks met de kick off van een aantal pilot D-teams in de herfstvakantie en willen komende maanden een aantal oefenvormen gebruiken in warming ups van de gehele jeugdlijn. Ook gaan onze trainers Bas Dirks, Koen Jiskoot en Koen Behr vanaf november de ASM instructeursopleiding volgen zodat zij volgens het train the trainer principe ASM verder kunnen uitdragen binnen de vereniging. Jullie gaan dus meer van ons horen!