Algemene Informatie

HOD Dames 1 laat puntjes liggen in Best

Nieuws afbeelding 4-11-2019

Op deze druilerige zondag traden de dames van hod aan in en tegen Best. De afgelopen weken zijn er niet veel punten gepakt dus het doel was duidelijk vandaag.

Meteen vanaf de aftrap begon best goed aan de wedstrijd. Vele kansen werden gecreëerd en dit zorgde dan voor een vroege achterstand. Via een strafcornerreeks wist Best er 1-0 van te maken. Het veldevenwicht was gelijk dus er was nog geen man over boord.

Het tweede bedrijf ging van start en er moet door de Valkenswaardse formatie uit een ander vaatje worden getapt. Best zette een hoge press neer waar hod in het begin erg veel moeite mee had. Een regen aan kansen betekende helaas nog steeds geen treffer en de tijd begon langzaamaan te dringen. Naast kansen werden ook verschillende strafcorners om zeep geholpen. Enkele minuten voor de thee kreeg hod een onfortuinlijke counter tegen. Keepster Manon van der Kroft kon de één tegen één situatie helaas niet meer afremmen waardoor de 2-0 op heg scorebord stond. Nadat hod zich het gehele tweede kwart had genesteld in de cirkel van best kwamen zij er weer gevaarlijk uit. Best kreeg een strafcorner en enkele seconden voor het rustsignaal stond ook de 3-0 op het bord.

In de kleedkamer werd de sterkste opstelling van stal gehaald en tactisch werden er enkele aanpassingen gedaan. Enkele hanenkam, dextro’s en druiven verder betraden de dames in het blauw opnieuw het veld om de achterstand om te gaan draaien.

Woorden werden direct omgezet in daden want in de eerste minuut was het Romi Schilp die met een fraaie backhand de verdedigende keeper verschalkte. 3-1. Wederom speelde het meerendeel van het spel zich af in de cirkel van best. Hod kreeg heel veel kansen maar wist de aansluitingstreffer niet te maken.

Het vierde en laatste kwart was een feit en de dames van hod zouden het lastig krijgen het net te vinden. Mooi combinatiespel en een zee van ruimte waren de opvallendste dingen maar nog steeds bleef de goal uit. Na een scoop vanuit achteruit kreeg hod een 3 tegen 2 situatie tegen en ook deze ging erin waardoor de 4-1 een feit was. Over de effectiviteit van best kon niks gezegd worden. In de laatste seconden van de wedstrijd wist hod nog wel de 4-2 te maken maar dit zette geen zoden meer aan de dijk.

Helaas konden ook deze week de drie punten niet gepakt worden. Wij gaan er de komende trainingen weer alles aan doen om het tij te keren.