Algemene Informatie

HOD Dames 1 verliest met 2-1 van Uden Dames 1

Nieuws afbeelding 23-9-2019
Vandaag mochten wij aantreden tegen het Brabantse Uden. Er is deze week goed getraind dus er was volle vertrouwen op een goede afloop van deze hockeyzondag. Het zonnetje scheen dus de ambiance bij het plaatselijke hockeycomplex was opperbest.

De wedstrijd begon goed en beide ploegen zetten een fullpress neer. Daar werd aan beide kanten goed onderuit gehockeyd dus dat beloofde veel goeds. Het eerste kwart domineerden wij wat vele kansen opleverden. Verschillende reddingen op de lijn werden verricht waardoor de brilstand nog even bleef staan.

Het tweede kwart kwam HOD wederom goed voor de dag. Kans na kans werd om zeep geholpen wat de Udense dames hoop gaf. Verschillende corners werden gestopt en dit resulteerde dan ook in een doelpuntloze eerste helft.

Tijdens de thee had coach Robert Daniëls (die het deze week tot ieders teleurstelling zonder vaste rechterhand Giel van Oijen moest doen) een heldere boodschap voor de dames in het blauw: het moest beter. Kansen moesten worden verzilverd en er moest voorkomen worden dat zijn goudhaantjes mee zouden gaan in het fysieke spel van onze Udense vriendinnen.

Het derde kwart ging van start en hod begon wederom goed. De openingstreffer hing in de lucht maar het was niet zeker aan welke kant die zou gaan vallen. Na een mooie aanval van de Valkenswaardse formatie kwam de opponent er razendsnel uit. Voordat de meegereisde Valkenswaardse supporters het in de gaten hadden, lag de bal al in het net. De 1-0 achterstand was een feit. Dit zou de start van een zeer onrustig verloop van de wedstrijd betekenen. Met nog 20 seconden in het derde kwart te spelen, versierde hod een strafcorner. Strafcorner vedette Lieke van Otten stond met een knieblessure aan de kant en moest dus helaas toekijken. De andere varianten hadden allemaal niks opgeleverd dus mocht Fleur ‘flimma’ Burgmans aanleggen met de wereldberoemde corner ‘Teun Jolles’. Deze ging kiezelhard tegen de plank waardoor de Udense keepster dan toch een tegentreffer kon incasseren.

Met nog 17,5 minuut op de klok had HOD maar één missie: zo snel mogelijk die 2-1 in het net. De sfeer op het blauwe veld werd ietwat grimmiger wat het hockey van beide ploegen niet ten goede kwam. Uden had het gedurende een vijftal minuten op hun heupen wat de ene kans na de andere opleverde. Net zoals vorige week vond er voor de Valkenswaardse goal een scrimmage situatie plaats die Uden uiteindelijk op een niet zo mooie wijze wist te promoveren tot goal: 2-1.

Vanaf dat moment werd er aan de blauwe kant alles op alles gezet om nog een doelpunt te maken. Nadat zelfs de sterkste opstelling van stal werd gehaald, stond hod op oorlogssterkte op het nog steeds zeer irritant gekleurde blauwe veld. Er volgden nog enkele kansen over en weer maar het scorebord hoefde niet meer bediend te worden.

Het was slordig, onnauwkeurig en onrustig aan onze zijde. De drie punten hebben we helaas niet kunnen pakken maar de hoofden gaan weer naar volgende week als wij thuisspelen tegen Rosmalen! Het is dan ook SUPER SUNDAY dus wij hopen op veel publiek 💙