HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

Noodkreet van de voorzitter

Nieuws afbeelding 29-8-2019
Een nieuw seizoen staat voor de deur, een seizoen waar we weer allemaal  plezier willen maken, willen trainen, willen spelen en willen genieten op- en rond het veld en de zaal. Maar bij de start van dit seizoen krijgen we zoveel posities niet ingevuld dat het er zeer slecht uit ziet. 

Veel HOD leden en vrijwilligers zijn al maanden bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen en ze doen dat met alle liefde en plezier. Maar dit jaar is het een groot probleem om alle posities ingevuld te krijgen die nodig zijn voor een goed functionerende vereniging. Nu is het elk jaar een uitdaging om alles rond te krijgen, maar dit jaar ziet het er zodanig slecht uit dat ik meen dat ik jullie dit bericht moet sturen. Het doet me dan ook pijn om te moeten zeggen dat op allerlei posities in de vereniging zaken nog niet voldoende zijn ingevuld, waardoor er dingen naar verwachting mis gaan lopen.

Als het zo blijft zijn er enkele jeugdteams zonder trainer (oa JB2, MC2, MC7, E-lijn) en/of zonder coach. We hebben openstaande vacatures voor bestuurslid senioren, lijncoordinator B-lijn meisjes, lid evenementencommissie, mensen voor de selectiecommissie en technische commissie, en tenslotte horecapersoneel.

Er rust nu te veel druk en werk op de schouders van de (te weinig) vrijwilligers. We  hebben echt dringend behoefte aan enthousiaste mensen, spelers, collega’s, ouders, kortom: eenieder die HOD een warm hart toedraagt!

Dit betekent concreet dat de toekomst van onze vereniging op het spel staat. Dit betekent dat onze jeugd, onze kinderen straks niet meer kunnen hockeyen. En ik ben  er van overtuigd dat niet alleen de kinderen de dupe zijn, maar ook volwassenen die graag hockeyen of kijken naar hockey. Het is gemakkelijk om te zeggen dat de vereniging dit maar moet oplossen. Maar de vereniging bestaat uit ons allemaal: WIJ zijn de vereniging, dus alle spelers, speelsters, alle leden, van jong tot oud, maar ook ouders.

We hebben lang de contributie relatief laag kunnen houden vergeleken met andere hockeyclubs. We zijn blij als we elk jaar opnieuw financieel weer kunnen rondkomen, en dit willen we graag zo houden. Maar ik ben oprecht bang dat we niet anders kunnen dan de contributie significant te verhogen als het ons niet lukt om op zeer korte termijn (lees binnen 2 weken) de openstaande posities te bezetten: we zullen dan immers van extern moeten inhuren.

Ik doe dan ook een dringend appèl op jullie allemaal (dat gaat van heren 1, via dames 10 tot aan de ouders van onze Benjamins). Laat onze vereniging een vereniging zijn!

Wijzen naar de vereniging is wijzen naar jezelf!

De vereniging zijn we samen. 

Meld je daarom bij mij of een van de andere bestuurs-/commissieleden en laten we er samen een geweldig seizoen van gaan maken!

 
Mede namens Rispa, Inge, Robert, Bram en Bart

Ruud van de Rakt, voorzitter