Algemene Informatie

Krachtig HOD Heren1 revancheert zich in Geldrop

Nieuws afbeelding 21-3-2019 Na de misser van vorige week wisten de mannen uit Valkenswaard de goede trend weer op te pakken. Uit in Geldrop werd met 4-3 gewonnen.

HOD begon prima, spel ging heen en weer maar de bezoekers kwamen op 0-1 voor door een strakke corner van Hidde Fiolet. Daarna kwam Geldrop sterk terug. HOD gaf iets meer ruimte op het middenveld waar goed van geprofiteerd werd door de thuisploeg. Een lange bal werd keurig binnen getipt. Ruststand 1-1.

De taak was duidelijk, meer druk op de bal en minder ruimte geven. De blauwhemden, dit keer spelend in wit, kwamen heel sterk de kleedkamer uit. Zonder dat Geldrop op aanvallende helft geweest was stond het 1-3. Een splijtende stafbal van Jaap Jacobs en een vlijmscherpe corner van Max Daans zorgde voor een ruime voorsprong. Hier bleef het echter niet bij. HOD drukte door en na een mooie aanval was het Freek Schellekens die met een kanonskogel voor de 1-4 tekende. Wedstrijd gespeeld zou je denken. Hier dacht Geldrop anders over. De thuisploeg kwam meer aan hockeyen toe en voerde de druk op. Door twee rake cornervarianten wisten ze nog terug te komen tot 3-4. In de laatste 5 minuten werd de keeper er zelfs uitgehaald maar ook met 11 veldspelers wist Geldrop niet meer tot scoren te komen. Conclusie, 3-4 winst voor de bezoekers.

Volgende week staat Geel-Zwart thuis op de planning. Wederom een spannende pot en alle support is welkom.