HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

Zaalhockey, hoe gaat het ook al weer?

Nieuws afbeelding 8-12-2018 De zaalhockeycompetitie is vandaag begonnen. Maar hoe waren de regels ook al weer? Oud-HOD lid Bas van de Griendt, bondsscheidsrechter en nu actief voor SCHC, stuurde ons het spelregelboekje toe dat hij heeft geschreven. Fris je kennis nog eens op!

Voor dit seizoen zijn er eigenlijk maar twee kleine regelwijzigingen. 

Geen bankwissel meer
Tot afgelopen seizoen wisselden de teams bij topteamwedstrijden (Heren 1 en Dames 1 en de eerste jeugdteams), die een wedstrijd van 2 x 20 minuten spelen, nog van bank tijdens de rust. Maar vanaf dit seizoen gebeurt niet meer. De teams wisselen nog wel steeds van speelhelft, terwijl de scheidsrechters blijven staan. Voor alle andere teams, die een wedstrijd van 1 x 30 minuten spelen, geldt dat de scheidsrechters halverwege de wedstrijd (tijdens een dood spelmoment) van helft wisselen. Maar de teams blijven op dezelfde helft spelen en dezelfde bank zitten. 

Uitpush en vrije push na strafcorner
En net als buiten op het veld mag een speler die nog beschermende kleding draagt naar aanleiding van een strafcorner met deze kleding nog aan voortaan een uitpush of vrije push nemen direct na een strafcorner. Maar hij/zij mag het spel niet hervatten met een self pass. Doet een speler dat wel, dan krijgt deze een vrije push tegen als dat buiten de cirkel gebeurt en een strafcorner tegen als het binnen de cirkel was. 

 
Bijlage