HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

HOD Dames1 verliest 3 punten tegen Weert

Nieuws afbeelding 19-11-2018

Vandaag stond er een spannende wedstrijd op het programma tussen twee koersbepalende teams in de poule C. Twee jaar geleden werd Weert kampioen in dezelfde klasse en na een jaartje in de overgangsklasse te hebben verkeerd hebben ze zich dit jaar weer gemeld in de oude vertrouwde eerste klasse. Een waterig zonnetje zorgde voor zo’n twintig zonnige en stralende Valkenswaardse koppies die zich meldden op het nieuwe waterveld van Weert.

 

De eerste helft begon met twee sterke ploegen klaar om te hockeyen, geen van de ploegen wist echt de overhand te krijgen in de eerste dertig minuten en met gepaste trots meldt de verslagschrijver dat de bezoekende ploeg een felle strijd wist te leveren en bij vlagen de spelbepaler bewees te zijn. Niettemin was het Weert dat in een onbewaakt moment luttele seconden voor de rust een goaltje wist te prikken.

 

De verwachtte ruststand bleek een 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg te zijn en zette de Valkenswaardse dames op scherp.

 

Ruststand 1 – 0

 

Van het begeleidende duo ontvingen we een oppeppende speech in de kleedkamer. De motiverende bingo kon weer worden afgestreept aan de hand van de inspirerende woorden die in de hoofden van de dames werden gepropt.

 

Nog geen twee minuten terug op de groene mat werd de aansluitingstreffer gemaakt na een gedurfde combinatie aan de hand van Floor Baken en Maud Geerdink, waarbij Pleun Boudewijns de laatste hand wist te leggen om de bal tegen die gewilde plank te drukken.

 

De spanning is helemaal terug in de wedstrijd en dat de komende 33 minuten niet alleen een uitdaging zijn voor de hockeyende meiden blijkt uit de arbiter die met een aantal dubieuze beslissingen een stempel op een anderszins gelijk opgaande pot drukt.

 

Op voor HOD ongelukkige wijze weet Weert een strafcorner te versieren en met een bananenballetje komt de 2 – 1 op het scorebord.

 

De wedstrijd krijgt een wrange wending, het spel wordt fysiekeren aan beide kanten vallen geblesseerde spelers uit. Ook de gele velletjes worden flink gewapperd en de dames van HOD mogen een flink aantal minute geforceerd tot rust komen langs de kant.

 

HOD laat zich niet uit het veld slaan en werkt als een team met en voor elkaarook keepster Jenay Boot weet de goal overtuigend te bewaken en zet een meer dan succesvol steentje bij in de wedstrijd om het team in de wedstrijd te houden.Ondanks de strijd en werklust wordt de aansluitingstreffer niet meer gescoord en eindigt de pot in een 2 – 1 voor de thuisploeg.

 

Eindstand 2 – 1

 

Met opgeheven hoofd verlaat HOD deLlimburgse provincie na overtuigend spel en teamspirit te hebben laten zien. Komende week is de laatste volledige buitenweek waarna we het herfstseizoen mogen afsluiten met een lekkere laatste zondagpot tegen de promovendus en knappe koploper DES. Als afsluiter van een uitdagend en bevredigend hockeyseizoen willen we onze geweldige publiek vragen zich nog eenmaal te meldenlangs de lijnen van ons clubje om je dames naar de drie punten te juichen. Na fluitsignaal is eenieder zeker nog uitgenodigd om een drankje te nuttigen op het apresskifeestje in het clubhuis.

Sportieve groet,

 

HOD Dames 1

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws