Algemene Informatie

HOD Dames1 terug in stijgende lijn: 6 – 0 overwinning op Civicum

Nieuws afbeelding 12-11-2018

Zondag 11 november stond de wedstrijd tegen Civicum op het programma. Zelfs met het regenachtige weer zien we onze trouwe supporters weer lang de lijn. Met vertrouwen is HOD van plan de drie punten thuis te houden. Na het fluitsignaal zat HOD er al goed bij. In de tweede minuut haalt HOD al de eerste strafcorner, deze wordt er strak ingewerkt door Lieke van Otten, 1 – 0. Hierna weet HOD nog vele kansen te creëren. Er volgen nog drie strafcorners, deze worden door een sterk verdedigend Civicum uit de goal gehouden. HOD gaat met een 1 – 0 voorsprong de rust in.

Ruststand: 1 – 0

HOD staat goed te hockeyen maar de wedstijd is nog niet gewonnen. In de tweede helft voert HOD de druk wat op. Na een onderschepping krijgt Tess Rijnders de bal. Met een mooie solo en hard schot komt HOD in de zevende minuut van de tweede helft op 2 – 0. In minuut 14 weet HOD weer een strafcorner te versieren. Tedje Dingen schuift de bal langs de keeper tegen de doelplank, 3 – 0. Onze rechtsachter Marleen de Wert weet met een mooie actie Pleun Boudewijns te bereiken die de bal net op de paal speelt. Gelukkig stond daar Eline Schrijvers die de aanval in de 20ste minuut afmaakt tot een mooie 4 – 0. Nog geen drie minuten later wist HOD weer bij de goal van Civicum te komen. Ditmaal was het een mooi samenspel van Tedje Dingen en Floor Baken. Maud Geerdink stond voor de goal klaar om de 5 – 0 binnen te tikken. In de 35ste minuut behaalt HOD nog een strafcorner. Fleur Burgmans schuift de bal hard over het veld in de richting van Floor Baken. Floor weet de bal hoog in het net te tippen, 6 – 0 . Civicum is net voor tijd nog gevaarlijk en haalt een corner. Marleen krijgt tijdens de corner ongelukkig de bal tegen haar hoofd. Maar onze bikkel Marleen krijg je niet zomaar uit het veld geslagen en ze staat alweer klaar om de volgende strafcorner tegen te verdedigen. Ook deze werd weer knap uit de goal gehouden door onze HOD verdediging.

Eindstand: 6 - 0

Na deze overwinning weet HOD op waanzinnige wijze weer de eerste plaats te bemachtigen. Volgende week zullen we te zien zijn op het nieuwe veld in Weert. Deze te bemachtigen punten zijn belangrijke om de eerste plek te behouden. Hopelijk zien we onze trouwe garde supporters daar weer langs de lijn.