Algemene Informatie

HOD Dames 1 houdt de drie punten niet thuis: HOD Dames 1 – de Hopbel 1 – 4

Nieuws afbeelding 16-10-2018

Zondag stond er een spannende wedstrijd op het programma, de Hopbel thuis. Deze ploeg is net zoals HOD een van de koplopers dus drie punten waren essentieel. Het belangrijkste doel voor deze wedstrijd was focus: focus op de wedstrijd en op elkaar. Ondanks de zomerse hitte en de kapotte sproeiers begon de wedstrijd rustig. Beiden partijen hadden de eerste tien minuten geen overhand. De vrouwen van de Hopbel kwam vaak erg sterk uit de hoek maar HOD wist de rust te houden en eruit te hockeyen. Na vele strafcorners voor en tegen in de eerste helft bleef het spel op en neer gaan. Maar in de 27ste minuut weet de Hopbel ruimte te creëren in de cirkel van HOD en tikt de bal erin, 0 – 1. De Hopbel wordt hierna sterker en HOD blijft niet altijd even oplettend. De focus die er voor de wedstrijd zo was, is nu niet te zien. Er wordt even niet goed opgelet en een speelster van de Hopbel weet de bal erin te tikken, 0 – 2. Een aantal strafcorners tegen zorgden voor een spannend verloop van de rest van de eerste helft, met een glansrol voor lijnstop Fransie Cornelissen die op een belangrijk moment de 0 – 2 houdt in de eerste helft.

Ruststand 0 – 2

De rust zou de dames goed doen, een keiharde speech van de coach zou de dames weer de focus in de wedstrijd moeten geven: kopjes omhoog en werken. Dit bleek dan ook toen de dames weer in het veld stonden. Via een actie over de achterlijn van Maud Geerdink werd er een strafcorner behaald in de negende min. Een harde bal van Fransie zorgt voor de aansluitingstreffer 1 – 2. Er kwam weer een glimlach op de gezichten van de Valkenswaardse dames. De Hopbel was het hier niet mee eens en creëerde al gauw een nieuwe strafcorner die leidde tot de 1 – 3. De Hopbel kwam op dreef en had de overhand in de tweede helft. Moeiteloos speelden ze HOD eruit, 1 – 4 op het scorebord. Desondanks gingen de kopjes van HOD niet hangen. Ze bleven werken en er werden aan beide kanten nog een aantal strafcorners gehaald. Helaas bleek het harde werken niet genoeg en ging de focus verloren.

Eindstand 1 – 4

Een wedstrijd waar het eindresultaat een teleurstelling vormt voor de wensen van de dames van HOD. Desondanks biedt een dergelijke wedstrijd wel inzichten en groeipunten om sterker terug te komen. Werk aan de winkel in het kamp van de HOD Dames. Aankomend weekend genieten we van een vrij herfstweekend. Op zondag 28 oktober zullen we weer op eigen veld aantreden tegen de dames van Best. Hopelijk zien we jullie weer!