Algemene Informatie

HOD Dames1 neemt punten mee uit Goirle: HOD-Goirle 3-2

Nieuws afbeelding 8-10-2018

Deze middag stond de wedstrijd uit tegen Goirle op het programma. Ons doel deze middag was drie punten meenemen naar Valkenswaard. Het weer bleek heerlijk en we begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. HOD kwam sterk uit de startblokken in het begin van de wedstrijd, in de 24ste minuut komt de bal via een prachtige scoop van Lieke van Otten in de ruimte bij Annefleur Span. Annefleur legt de bal klaar voor een tipin voor Tess Rijnders die het afmaakt, 0 - 1. HOD is goed bezig, krijgt een aantal kansen maar helaas blijven deze kansen onbenut. In de 30ste minuut vindt Goirle de vrijstaande vrouw en zorgt voor de 1 – 1, dit zal tevens de ruststand zijn.

Ruststand 1 – 1

Na een tevreden eerste helft komen de Valkenswaardse meiden weer terug op het veld om te beginnen aan een zelfde tweede helft. Helaas verloopt dit niet helemaal volgens plan. In de tweede minuut van de tweede helft komt Goirle in onze cirkel en weet de 2 - 1 te maken met een backhandschot. HOD laat de koppies niet hangen en gaat door, ondanks deze achterstand blijven de dames elkaar positief coachen en dat zal worden beloond. In de 15de minuut kreeg HOD een strafcorner door een combinatie van Lieke van Otten en Pleun Boudewijns, helaas wordt deze strafcorner niet goed uitgevoerd. Niet veel later is HOD weer in de drukke cirkel van Goirle, toch vindt Pleun Boudewijns een gaatje naar Lieke van Otten. Lieke krijgt de bal knap in de linkerhoek, 2 – 2. HOD neemt geen genoegen met een gelijkspel en blijft doorgaan. In de 24ste minuut echter weet Goirle een voetje te vinden in de cirkel van HOD, de spanning staat erop maar gelukkig blijft deze strafcorner onbenut. HOD gelooft nog in de winst en blijft Goirle onder druk zetten. In de 25ste minuut resulteert dit in een strafcorner omdat de keepstervan Goirle Pleun Boudewijns onderuit haalt. Fleur Burgmans weet de bal moeiteloos achter de keeper te krijgen, 2 - 3! Met nog tien minuten te spelen weet HOD de wedstrijd solide uit te spelen.

Eindstand 2 – 3

HOD is tevreden met de gespeelde wedstrijd. De volgende drie punten mogen in de tas mee naar huis, waarmee we ongelofelijk maar waar de eerste plek veroverd hebben in de competitie! Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de Hopbel op het programma, hopelijk wordt het net zo’n mooie dag en zien we jullie weer langs de lijn!