Algemene Informatie

Wisselvallig HOD Heren1 laat eerste punten liggen tegen Geldrop

Nieuws afbeelding 17-9-2018 Na een goede start van het seizoen laat HOD nu de punten liggen in hun eerste thuiswedstrijd. De mannen onder leiding van Erik-Jan en Hugo begonnen goed aan de wedstrijd. Op een enkele corner na wist Geldrop niet aan hockey toe te komen.

HOD viel aan, maakte spel en kwam verdiend op 1-0 voor door een goed uitgespeelde lange corner. Bram Kostermans was degene die in de cirkel attent reageerde en zijn eerste van dit seizoen mocht binnen prikken. Na de 1-0 drukte HOD door wat in nog een aantal kansen en corners resulteerde maar tot scoren kwam het verder niet. Ruststand: 1-0.

De gemoederen waren goed, het spel liep lekker en niks leek een tweede overwinning in de weg te staan. Niets was minder waar helaas. Het eerste kwartier van de wedstrijd was een totaal ander beeld dan de eerste helft. Er werd op 70% gespeeld en weinig gecreëerd. Geldrop maakte nog steeds geen spel, maar loerde op de counter. En dat deden ze goed. Onoplettendheid achterin en een paar persoonlijke fouten zorgde ervoor dat Geldrop langszij kon komen: 1-1.

Na de gelijkmaker wist HOD zijn eigen spel echter niet op te pakken. Geldrop bleef goed gebruik maken van onze fouten en wisten op een voorsprong te komen en deze zelfs nog verder uit te bouwen. Toen HOD op 1-3 achter stond werd het eindelijk weer wakker en begon de laatste 10 minuten van de wedstrijd aan een belegering van de goal van de uitploeg.

Kans op kans werd niet benut totdat er uit een strafcorner een strafbal volgde. Tijmen Sies kwam naar voren en bleef rustig: 2-3. In de laatste minuten werd er nog een strafcorner versierd door HOD maar deze werd er goed uitgelopen en HOD wist niet meer langszij te komen.

Een onnodige nederlaag volledig aan onszelf te danken. Nu is het zaak ons te herpakken en klaar te stomen voor de volgende wedstrijd: Geel-Zwart uit.

Alle steun is weer van harte welkom, tot volgende zondag.