Algemene Informatie

1+1=3 HOD Dames 1 – Rosmalen: 4 - 2

Nieuws afbeelding 17-9-2018

Deze middag stond de wedstrijd HOD-Rosmalen op het programma, de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor HOD. HOD had maar één doel deze middag: er vol voor gaan en de drie punten thuis houden. Na een zware wedstrijd trok HOD aan het langste eind, ze wonnen met 4-2.

Na een goede voorbereiding deze week was HOD er klaar voor. Het was echter Rosmalen dat sterker aan de wedstrijd begon. Met veel energie kwamen zij over HOD heen en kwamen een aantal keer akelig dicht bij een goal. HOD pakte het na tien minuten op en wist via Pleun Boudewijns de 1-0 te scoren. HOD had hierna de smaak te pakken en wist dat er een tweede goal zou moeten vallen om even adem te halen. Dit gebeurde dan ook; met een fraaie actie liep Karlijn Sies over de achterlijn en wist de bal in de goal te krijgen dankzij de hulp van de verdedigster. HOD ging de rust in met 2-0 voorsprong.

Ruststand 2 – 0

Na een energieboost die de dames van Robert mee kregen uit de rust was het toch Rosmalen dat de aansluitingstreffer maakte. Zij scoorden aan het begin van de tweede helft de 2-1. HOD liet hen echter niet dichterbij komen dan dit ene doelpunt verschil en ging er overheen. Na een paar mooie combinaties op het middenveld raakte de bal een voetje van Rosmalen in de cirkel. Aniek Eij kon de strafcorner benutten en scoorde een uitstekende goal; 3-1. Niet veel later belandde de bal bij Pleun Boudewijns en zij veroorzaakte een strafbal. En wat doe je dan als eerstejaars: je pakt de bal op en scoort de strafbal. Een harde 4-1 stond op het scoreboard met luttele minuten te spelen. Na de les van vorige week bij Asten waren de kuikens van Robert niet van plan deze voorsprong in te leveren. Een strafbal aan de kant van Rosmalen zorgde uiteindelijk nog voor een eindstand van 4-2.

Eindstand 4 - 2

De slogan waarmee HOD de wedstrijd in ging luidde 1+1=3, deze is dan ook dubbel en dwars waargemaakt. Volgende week staat de uitwedstrijd bij Geel-Zwart op het programma, hopelijk zien we onze trouwe supporters daar! Graag zetten we weer een spectaculaire pot voor jullie neer!