Algemene Informatie

HOD pakt drie punten in openingsduel competitie.

14-9-2018

De eerste zwaarbevochten overwinning van het seizoen is een feit. De mannen van HOD wisten in het Limburgse Roermond met 3-2 te winnen van het Concordia van oud HOD coach Joep Peters.

De eerste helft begon moeizaam en niet zoals gehoopt. HOD had moeite de opbouw van Concordia onder controle te krijgen. Dit uitte zich in een strafcorner en een vroege 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. HOD herpakte zichzelf en dit resulteerde in een aantal kansen die uiteindelijk beloond werden met een schitterend uitgespeelde aanval en een goal van Imre Martens: 1-1. Hierna werd het spel weer rommeliger. Veel lange ballen en scoops. Dit is niet het spel dat graag gespeeld wordt. Frustraties liepen hoog op, zeker nadat de mannen uit Limburg een versierde strafbal uitstekend benutte. Ruststand: 2-1.

De tweede helft was een verademing ten opzichte van de eerste. HOD slaagde erin de negativiteit om te bouwen en zijn eigen spel op te pakken. Er werd zich niet meer bezig gehouden met randzaken en geknokt voor een overwinning. Onder het motto "niet klagen maar dragen” werd de tweede helft ingegaan. De gelijkmaker kwam op naam van Loek Jacobs die een in eerste instantie mislukte corner, knap binnen wist te flatsen. Kort daarna werd een scoop van Concordia fabelachtig uit de lucht geplukt en een dodelijke counter ingezet door HOD. Een hoge rebound werd knap binnen getennist door Gijs Olde Hampsink. 2-3 voorsprong voor HOD! De laatste minuten werden professioneel uitgehockeyd. Ondanks een gele kaart wist HOD met 10 man geen kans meer tegen te krijgen en zo werd een welverdiende eerste overwinning een feit. De MVP van deze week was niemand minder dan Imre Martens dankzij een puik doelpunt, schitterend aanvallend werk en een technisch hoogstandje in de scoop aanname.

De volgende tegenstander op het programma is Geldrop thuis. We hebben nog een appeltje of twee te schillen met deze tegenstander en alle steun is welkom. Tot zondag kwart voor drie!