Algemene Informatie

HOD neemt punt mee uit Asten na zaaluitslag HCAS – HOD 5 – 5

10-9-2018

De dames van H.O.D. mochten op deze zonnige dag afreizen naar het mooie Asten om de openingswedstrijd van het seizoen te spelen. H.O.D. was erop gebrand om de eerste drie punten binnen te slepen. Om kwart voor een klonk het fluitsignaal en beide teams gaven meteen volle energie. De wedstrijd begon fel maar nog lang zonder resultaat. Na 17 minuten viel de eerstestrafcorner voor Asten, maar onze goalie Jenay Boot wist de bal clean uit de goal te houden. HCAS zette veel druk op de achterhoede en met succes, in de 27e minuut komt H.O.D. op achterstand, 1-0 voor Asten. De Valkenswaardse meiden werden wakker geschud en nog geen 2 minuten later was het Pleun Boudewijns die de gelijkmaker scoorde, 1-1 op de tellerBeide teams creëerden nog kansen maar nog zonder enig resultaat.

Ruststand 1-1

Na een goede peptalk van coach Robert Daniels ging H.O.D. fel van start. Door het enthousiasme van de dames uit Valkenswaard wist HCAS een gaatje te vinden in onze verdediging, 2-1 na vijf minuten in de tweede helft. In de achtste minuut van de tweede helft maakt Asten een fout achterin waar Jip Zweegers scherp op de bal zit en met een backhand de 2-2 scoort. H.O.D. krijgt weer vertrouwen en na een mooie actie van Pleun Boudewijns over de achterlijn is het Karlijn Sies die uit de assist de goal weet te rakenmet 2-3 gaat Valkenswaard over Asten heen. H.O.D. pakt door en blijft energie geven en nog geen drie minuten later is het weer Karlijn Sies die met een mooie actie de bal binnen pusht, 2-4. In de 52e minuut verzilvert H.O.D. haar eerste corner en Eline Schrijvers drukt de bal na een rebound achter de doellijn, 2-5. H.O.D. is lekker op dreef maar er moet nog een kwartier gestreden worden voor de overwinning. Door een aantal kritieke fouten bij H.O.D. weet Asten maar liefst 2 keer een velddoelpunt te maken. Met nog 5 minuten op de klok staat het 4-5 voor H.O.D. De meiden uit Valkenswaard worden overvallen en er ontstaat chaos, waardoor Asten een strafcorner weet te behalende eerste strafcorner wordt er met de voet uitgelopen, de tweede strafcorner is dan helaas wel raak5-5 op het scorebord en dit zal ook de eindstand zijn.

Eindstand 5 – 5

Beide teams hebben hard gewerkt en het was een nek-aan-nekrace. H.O.D. gaat uiteindelijk met opgeheven hoofd terug naar Valkenswaard, het eerste punt van het seizoen is binnen. Op naar volgende week zondag op eigen veld tegen Rosmalenhopelijk zien we jullie dan weer langs de lijn!