Algemene Informatie

Nipte overwinning voor HOD Heren1 tegen Rosmalen

Nieuws afbeelding 1-5-2018
Zondag stond voor HOD Heren 1 de thuiswedstrijd tegen Rosmalen op het programma. HOD had nog iets recht te zetten tegen het tegen degradatie strijdende Rosmalen, want voorheen werd er uit verloren. Een niet al te beste wedstrijd werd wel omgezet in drie punten: 3-2.

HOD begon zeer sterk aan de wedstrijd. Het zette Rosmalen onder druk en wilde meteen duidelijk maken dat er niets te halen viel. Binnen tien minuten was het dan ook direct raak: Een goede aanval over links kwam uiteindelijk bij Gijs Olde Hampsink terecht die de bal uitstekend in het net pushte.
Na de 1-0 kwam Rosmalen meer uit haar schulp en begon het zelf ook kansen te creƫeren. Al gauw na de openingstreffer werd de gelijkmaker al gemaakt na een goeie actie: 1-1.
Tot aan de rust bleef het spel op en neer gaan maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

Na de thee was het duidelijk dat HOD nog een tandje bij moest zetten om de drie punten in Valkenswaard te houden. Er werd meer druk gespeeld en het spel kwam weer in handen van de thuisploeg. Dit leverde dan ook de 2-1 op: Na balverlies van Rosmalen en het snelle schakelen van HOD kon Maarten Wezenberg binnentippen. Na deze voorsprong werd de marge al gauw verdubbeld. Na wederom een aanval over links kon Imre Martens van dichtbij binnen tikken. Rosmalen zocht daarna nog voor een slotoffensief. Vlak voor tijd wist het uit een strafbal nog 3-2 te maken maar die goal bleek er slechts een voor de statistieken. Direct daarna klonk het eindsignaal en dus kon HOD weer drie punten bijschrijven.

Volgende week wacht een uitwedstrijd in Roermond, tegen het Concordia van oud-coach Joep Peeters. Hopelijk tot dan!