HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

Tim bedwingt alpe d'Huez

Nieuws afbeelding 5-6-2008

ALPE D'HUEZ - Tim Schotte (17) heeft donderdag de Franse berg Alpe d'Huez bedwongen. Hij deed dat in een tijd van 1 uur en 20 minuten, precies wat hij beoogd had. Voorzover bekend is Schotte de eerste persoon ooit die na een stamceltransplantatie zo'n sportieve prestatie heeft geleverd.

Vorig jaar nog lag Schotte 2 keer op sterven nadat bij hem acute lymfatische leukemie was geconstateerd.


Hij fietste donderdag samen met een team van het Maxima Medisch Centrum Veldhoven (MMC) de zogenaamde Alpe d'HuZes. Een tocht waarbij 100 individuele deelnemers en ruim 50 teams één of meer keer de Alpe d'Huez op fietsen. Schotte wilde na zijn finish bovenop Alpe d'Huez de berg dolgraag nog een keer beklimmen, maar op medisch advies zag hij daarvan af.


Inzameling

Veel van de fietsers hebben kanker gehad, of hebben iemand verloren aan die ziekte. Met het beklimmen van de legendarisch berg in Frankrijk zamelen ze via sponsoren geld in voor een eigen fonds van de stichting Alpe d'HuZes, dat onderzoek naar kanker financiert. Inmiddels is met deze expeditie meer dan 3 miljoen euro opgehaald.


Reacties


Noor Jacobs

6-6-2008 @ 15:31:01 |zoo ik vind het heel knap wat hij heeft gedaan echt ^O^

Antoon Strijbosch

6-6-2008 @ 18:12:06 |tim super,het een beetje jenne van mij begreep je wel echt geweldig ik was niet verder als de eerste bocht gekomen.(ik heb gehoort dat daar een kroeg staat)

Reageer op het nieuws