Algemene Informatie

HOD pakt stijgende lijn weer op in rechtstreeks duel

Nieuws afbeelding 11-4-2018 HOD – Goirle 3 – 1, 8 april 2018

Na een hockeyvrij paasweekend en met een jammerlijk verloren wedstrijd tegen de Hopbel in het geheugen mochten de dames van HOD afgelopen zondag weer aantreden voor een volgendecompetitiewedstrijd. Op het programma stond de thuiswedstrijdtegen Goirle. In het eerste deel van het seizoen was de uitslag 3  - 1 voor de dames van Goirleterugkijkend op deze wedstrijdwaren we erop gebrand de thuiswedstrijd met een andereeindstand af te sluiten.

De zondag zou een warmezonnige dag zijn waarin veel energie gegeven moest worden. Het geplande feestje op de club dezedag was een extra motivatie om de drie punten in huis tehouden. De dames van HOD waren scherp, het publiek in grote getalen langs de kant liet van zich horen; het beloofde eenlekkere pot te wordenDwedstrijd werd dan ook gestart met veel vertrouwenHOD creëerde veel kansen maar beloonde zichzelf nietGoirle wist in de eerste helft nog geen overtuigend spel neer te zettenZonder goals gingen beide ploegen de kleedkamer in.

Ruststand 0 – 0

In de rust werden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezetGoed hockey mocht om worden gezet in doelpunten was de boodschapOrde werd op zaken gesteld en vroeg in de tweedehelft wist Lieke van Otten de bal met een backhand voor tegeven waar Anne-Fleur Span klaar stond de bal het laatste tikjeachter de keeper te geven. De score werd geopend en HOD drukte door. In de 53ste minuut werd een strafcorner versierd en deze  wist het doel te raken aan de hand van Puck Tushuizen. Met een 2 – 0 voorsprong leek HOD zich even veilig te wanenen werd het onrustigGoirle kreeg meer zelfvertrouwen en HOD kwam onder drukEen fout in de opbouw van HOD wisten de dames uit Goirle om te zetten in een aansluitingstreffer. De score van 2 – 1 zorgde weer voor een wedstrijdEen belangrijkomslagpunt was een strafcorner voor Goirle in de laatste speelminuten die voor een gelijkspel zou kunnen zorgenDeze werd er echter netjes uitgehouden door Nicole Wils. HOD pakte het eigen spel weer op en wist in de cirkel van Goirle te komen. De laatste minuut van de wedstrijd werd een bevrijdende strafcorner versierdOnberispelijk binnengetikt door Lieke van Otten kon HOD opgelucht ademhalen. 3 -1 op de teller en nog luttele seconden te spelen werd de wedstrijd rustig uitgehockeyd.

Eindstand 3 - 1

Met deze belangrijke drie punten zijn we in een rechtstreeks duel een plaatsje in de poule kunnen stijgen. Vol goede moed kijken we uit naar de inhaalwedstrijd aankomende dinsdag 10 april om 20.30 u tegen MEP. Zondag mogen we weer een thuiswedstrijd spelenditmaal tegen Oss waarmee we ook

nog een appeltje te schillen hebbenWe hopen jullie allen weer te zien en horen langs de lijn deze week!