HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

HOD Heren 1 pakt punt in Oss

29-3-2018

Vandaag stond voor HOD Heren 1 de uitwedstrijd in en tegen Oss op het programma. Drie punten waren nodig om aansluiting met de subtop te behouden en nog steeds een kleine kans te maken op plek vier. Uiteindelijk moest HOD het doen met één punt, wat ze eigenlijk niet eens verdienden. Eindstand: 1-1 en Oss pakt een bonuspunt na shoot-outs.

De wedstrijd begon afwachtend en van mooi hockey was niet echt sprake. Beide ploegen zakten in en kansen en cirkelpenetraties waren door de kleine ruimtes gering. Oss was echter nog het gevaarlijkst en zorgde af en toe nog voor gevaar in de Valkenswaardse cirkel. Een aantal strafcorners werd door de thuisploeg om zeep geholpen maar grote mogelijkheden bleven uit. HOD had aan de andere kant veel moeite de aanvallers te bereiken en had qua offensieve input niks tot weinig in te brengen. Na 35 minuten stond dan ook nog steeds de brilstand op het scorebord: 0-0.

Na rust kwam HOD een stuk beter uit de startblokken. De aanvallen verliepen een stuk vlotter en de ploeg wist dan ook steeds meer cirkelpenetraties te creƫren. Maar nog steeds was het rendement voorin niet goed genoeg en werd de keeper van de thuisploeg amper op de proef gesteld.

Ook Oss begon beter te hockeyen en kreeg steeds meer kansen. Na een hoop strafcorners gemist te houden was het eindelijk wel raak: Een rebound werd binnengewerkt en de dik verdiende openingstreffer was een feit: 1-0.

Met nog een aantal minuten te gaan kreeg HOD haar eerste strafcorner: een rebound na een sleep werd zeer alert door Thijs Thijssen tot een doelpunt omgezet en zodoende kwam de ploeg uit Valkenswaard weer langszij: 1-1.

Shoot-outs moesten bepalen wie het extra punt mocht gaan bijschreven. Helaas bleek Oss hierin iets beter en dus moest HOD het met één punt doen, wat gezien de kansenverhouding enigszins gestolen is.

Volgende week zondag zijn we vrij in verband met pasen, 8 april staat er weer een competitiewedstrijd op het programma. Dan spelen we thuis tegen Helmond. Tot dan!