HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

Civicum – HOD Dames 1 eindigt in 1 – 4

Nieuws afbeelding 29-3-2018

HOD-machine komt traag op gang, desondanks drie punten mee naar huis

Na een hockeyloze zondag afgelopen week stond vandaag de wedstrijd tegen Civicum op het programma. In de thuiswedstrijd in de eerste helft van het seizoen werd Civicummet een ruime 8-1 verslagen. HOD ging met gezond vertrouwen richting CuijkDaar waar vertrouwen heerst kan echter onderschatting op de loer liggen. HOD begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd en dit resulteerde in menig slordigheidsfout en onnodig balverlies. Keepster Nicole Wilshield de ploeg in de race met een aantal goedreddingen.

Uiteindelijk wist HOD zich dan te herpakken. Vlak voor de rust werd er goed gecombineerd op het middenveld, waarna de bal bij Anne-Fleur Span terecht kwam. Zij pushte onberispelijk binnen en maakte de bevrijdende 0-1.

Ruststand 0 - 1

HOD kwam vastberaden en vol energie de rust uit, toch begon het spel net als de eerste minuten van de eerste helft slordig. Na 45 speelminuten kon dan toch de 0-2 stand op hetscorebord geschreven worden na een strafcorner die binnen de palen eindigde aan de hand van Fleur Burgmans. Het spel van HOD zakte iets in en Civicum kreeg meer vertrouwen. Na een aantal kleine kansen wisten de dames van Cuijk de aansluitingstreffer te maken; 1-2. Na een aantal wankele minuten wist HOD door te drukken en begon dan toch tegen het einde van de wedstrijd het spel te bepalen. In de laatsteminuten was het weer raak. Hanne Baken kon Floor Baken in de diepte bereiken, waarna Floor Baken met stalen zenuwen de ondertussen op de grond liggende keepster wist te passeren met een lobjeNiet lang daarna kon ook Fleur Burgmans de plank nogmaals laten schudden waarmee een definitieve score van 1-4 bepaald werd. Na een zwaar bevochten wedstrijd stapten de Valkenswaardse dames met een 1-4 overwinning het veld af.

Eindstand 1 - 4