HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

De eerste uitpunten voor Valkenswaard: HCAS – HOD D1 3 - 5

Nieuws afbeelding 20-11-2017

Na een goede trainingsweek met een bonusoefenpotje stond het altijd lastige HCAS op ons te wachten. Beide ploegen stonden na tien wedstrijden spelen op tien punten, allebei de teams gebrand om te winnen. Na een goede thuiswedstrijd tegen de Warande afgelopen zondag trad HOD D1 aan met volle vertrouwen.

De eerste minuten van de eerste helft begonnen fel. Aan beide kanten werden kansen gecreëerd, maar met goed keeperswerk van beide goalies bleef de brilstand op het scorebord. De eerste corner voor HOD werd aangefloten na een individuele actie van Karlijn. Een tweede corner volgde gelijk, maarhelaas nog geen openingstreffer. Het spel ging heen en weer;daar waar Asten op de lange klap naar voren wilde spelen was het HOD dat naar mooie combinaties zocht. Uiteindelijk werd in de 25e minuut het combinatiespel van HOD beloond. Puck Tushuizen schoot met een backhand en een kleine beetje hulp van een verdedigster van Asten de bal in de touwen. Een prettige stand voor HOD om de rust in te gaan.

Na een motiverend praatje tijdens de thee wilde HOD maar één ding: zichzelf belonen. Het was Asten dat na het fluitsignaal overdonderd werd door de bezoekers. HOD was fel en klapte over Asten heen, resultaat een strafcorner in de eerste minuut van de tweede helft. Helaas trof ook deze corner nog geen doel. Asten vocht zichzelf terug in de wedstrijd en wist een aantal corners te pakken, waarvan de derde in de netten werd getipt, 1-1. Na deze gelijkmaker kreeg Asten meer vertrouwen, de ploeg wist zelfs met een schitterende tip-in de leiding te nemen. HOD liet het hier niet bij zitten en knokte zichzelf terug in de wedstrijd. Na een mooie aanval versierde HOD een corner, deze keer was het wel raak. Lieke van Otten krijgt de bal in de touwen. Deze aansluitingstreffer zorgdevoor meer zelfvertrouwen bij de Valkenswaardse bezoekers. Uit fraai combinatiespel van HOD kreeg Tess Rijnders uiteindelijk de bal via de paal bij Annefleur Span, die de bal het laatste tikje kon geven. HOD kwam weer op voorsprongDe Valkenswaardse dames bleven op zoek naar meer doelpunten. Tess Rijnders en Jip Zweegers zetten de defensievan Asten te kijk en Jip scoorde de 2-4De stand werd nog groter. Na een mooie pass door de as was het Karlijn Sies die de bal koelbloedig achter de keepster schoot, 2-5 op de tellerDe laatste minuten van de wedstrijd maakte HOD het zichzelfnog lastig door slordig spel en er vielen ruimtes open. Hier maakte Asten gebruik van en ze wist een aantal opvolgendecorners te versieren. Nicole Wils zorgde ervoor dat Asten niet meer dichterbij kon komen. Toen HOD met 10 man kwam te staan was het dan toch raak voor Asten: met een variant in de corner werd er raak geschoten3-5 was tevens de einduitslag.

Na een mooie pot gaan deze belangrijke punten verdiend mee naar Valkenswaard. Volgende week staat onze laatste veldwedstrijd van het kalenderjaar op ons te wachten: Venlo uit. Hier kunnen wij alle steun gebruiken zodat we met een overwinning de winterstop in kunnen gaan. Het wordt weer Super Sunday want ook onze heren mogen het veld in Venlobetreden. Laten we er een mooie laatste hockey zondag van maken, tot dan!