Algemene Informatie

HOD Heren 1 nipt onderuit in Asten.

20-11-2017

Na een lekkere overwinning stond vandaag de uitwedstrijd naar asten op het programma. Liefkozend ook wel "dé broedertwist genoemd". De broers Jan-Paul en Thomas Peters stonden recht tegenover elkaar. Helaas viel de uitslag in het voordeel van laatstgenoemde uit: het werd 3-2 voor Asten.

Na een afwachtend begin van beide ploegen kwam de wedstrijd langzaamaan op gang. Asten maakte het spel en HOD loerde op de counter, Mourinho zou er trots op zijn. Grote kansen werden verder nog niet gecreƫerd en zo hobbelde het spel langzaam naar de rust. 10 minuten voor rust kwam Asten plots op voorsprong. Een strafcorner werd goed binnengeslagen: 1-0. Vlak daarna verdubbelde de thuisploeg haar voorsprong door een tip-in raak te tippen: 2-0. HOD liet het er niet bij zitten en zette een tandje bij. Vlak voor rust vond het de aansluitingstreffer door een goede tip-in van Daan Kuijpers: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft verschilde niet veel van de eerste. Asten mocht het spel maken en HOD loerde op de tegenaanval. Een van de weinige kansen van Asten werd tot een discutabele strafbal gepromoveerd. Deze werd raak geschoten en zo was de marge weer 2. Het spel ontbrandde en er deed zich een interessant schouwspel voor. Asten kwam zowaar onder druk te staan, maar door enkele gele kaarten kon er niet volledig doorgedrukt worden. 2 minuten voor tijd sloeg wederom Daan Kuijpers toe, maar verder dan deze 3-2 kwam HOD niet.

Eindstand: 3-2.

Helaas geen overwinning deze week. Ondanks goed veldspel onszelf niet voldoende beloond. Volgende week de lastige en laatste wedstrijd voor de winter. Uit bij koploper Venlo. Hier hebben we al jullie support hard nodig. Tot dan!