Algemene Informatie

Bekeravontuur HOD H1 vroegtijdig ten einde tegen Warande

15-11-2017

Vrijdagavond begon voor HOD Heren 1 de tweede editie van de Silver Cup. In deze bekercompetitie werd het gekoppeld aan De Warande, ook een eersteklasser. Zeventig minuten lang was HOD de bovenliggende partij en liet het goed hockey zien, maar het vergat zichzelf te belonen. In Oosterhout ging Warande er met de overwinning van door: 2-1.

HOD had wat recht te zetten na de nederlaag tegen Rosmalen. Het kwam zeer sterk uit de startblokken en domineerde de wedstrijd. Er werden genoeg kansen gecreƫerd maar voorin stonden de vizieren nog niet helemaal op scherp. Waar de ploeg uit Valkenswaard kansen, strafcorners en zelfs een strafbal miste, ging Warande wel goed om met hun eerste kans: Een strafcornervariant werd prima afgerond en zodoende kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Ook hierna bleef HOD het spel maken maar in de eerste 35 minuten wist het niet tot scoren te komen. Russtand: 1-0.

In de tweede helft ging HOD direct op zoek naar de gelijkmaker. Het spelbeeld bleef hetzelfde en op een paar schaarse uitbraken na kwam Warande er niet echt aan te pas. Uiteindelijk viel de zeer verdiende 1-1: Hidde Fiolet sleepte uitstekend binnen.

In de minuten daarna ging Warande iets meer hockeyen en verdienden ook zij een strafbal. Deze werd echter knap gepareerd door Luuk van den Berg. De volgende kans voor Warande was helaas wel raak en met nog tien minuten te gaan keek HOD nu tegen een 2-1 achterstand aan. De bezoekers zette alles op alles om weer langs zij te komen en dit resulteerde in een aantal hachelijke momenten in de cirkel van Warande. Het net werd helaas niet meer gevonden en dus eindigde het bekeravontuur van HOD al vroegtijdig. Eindstand: 2-1.

Met opgeheven hoofd kon HOD het veld verlaten want het had een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd. Komende zondag gaat de normale competitie weer verder. Dan spelen we thuis tegen Concordia. Tot dan!