Algemene Informatie

HOD D1 – Warande 2 – 2 - extra bonuspunt voor HOD

Nieuws afbeelding 15-11-2017

Na een onnodige verliespartij in de Bekerwedstrijd een week geleden stond de competitiewedstrijd tegen Warande op de planning. Een wedstrijd waarin we op vele vlakken revanche wilden nemen. Een goede pot met als resultaat het eerste gelijkspel voor HOD van de competitie: 2-2 op het scorebord.

De eerste helft was er een van verschillende gezichten. De eerste 10 minuten waren voor HOD, dit resulteerde in de 1-0. Karlijn Sies creëerde haar eigen kans en schoot onberispelijk binnen. Daarna trapte ook Warande het gaspedaal in en zette HOD onder druk. HOD bleef rustig onder de press uit hockeyen en met een 1-0 voorsprong gaan de dames uit Valkenswaard de rust in.

Na de onderbreking was het Warande die het spelbeeld dicteerde. HOD moest nog even wakker worden. Ook HOD werd een aantal keer gevaarlijk maar de bal werd nog niet over de doellijn gewerkt.

Warande bleef kansen creëren en uit een aanval over rechts weten ze uiteindelijk de bal over de doellijn te werken en hiermee een gelijkspel op het bord te zetten.

HOD zette haar schouders eronder en met succes. Al snel weten ze de voorsprong weer te pakken. Na een mooie combinatie tussen Puck Tushuizen en Tedje dingen weet Tedje haar doelpunt mee te pikken: 2-1 op de teller.

Echter weet Warande weer op gelijke hoogte te komen na de druk op te voeren door een extra veldspeler met behulp van een keeperswissel. Met nog een aantal minuten forceert HOD een aantal kansen en pakt in de laatste seconden nog een strafcorner. Hulde voor de lijnstop van Warande die de inzet van Lieke van Otten weet te pareren. Eindstand 2-2.

Een gelijkspel betekent in de eerste klasse tegenwoordig dat er shoot-outs gespeeld mogen worden en dat de winnaar van de shoot-outs een extra punt meeneemt. Dit waren voor de Valkenswaarde dames dan ook de eerste shoot-outs. Helaas wist HOD niet aan het langste eind weten te trekken ondanks een aantal mooie reddingen van Nicole Wils.

Terugblikkend op de wedstrijd hebben we eer gedaan aan ons motto van dit seizoen 'beter worden'. We hebben als team stappen gezet en gaan vol vertrouwen naar de laatste twee wedstrijden voor de winterstop. Volgende week mogen we ons spelen laten zien tegen HCAS in Asten.

We hopen weer zoveel mogelijk support te krijgen. Tot dan!