Algemene Informatie

HOD D1 walst over Boxmeer: 8-2!!

Nieuws afbeelding 29-10-2017
Boxmeer – HOD – 29 oktober 2017

Na het verlies van vorige week was HOD dames 1 erop gebrand om in de wedstrijd tegen Boxmeer punten te pakken. Boxmeer stond maar een plaats onder HOD met 4 punten. Het was taak aan de Valkenswaardse dames om vandaag orde op zaken te stellen en de drie punten in huis te houden.  Na zes minuten speeltijd viel de eerste corner in de cirkel van Boxmeer. Helaas kon HOD nog geen rendement uit de strafcorner halen. Gelijk daarna viel een tweede corner en hier wist Lieke van Otten met een rebound de score te openen. Nog geen twee minuten later werd een tweede corner aan de dames van HOD gegeven en mocht Lieke van Otten wederom aanleggen. Zij zorgde voor een strakke 2-0.  Ook Boxmeer kreeg de eerste helft enkele kansen, ze wisten deze weinige kansen niet te benutten. In de 25e minuut onderschepte Hanne Baken netjes de bal die ze wist door te passen naar Tess Rijnders. Zij maakte de bal mooi af met een strakke backhand in het dak van de goal. 3-0 voor de dames van Valkenswaard is de tussenstand en dit zal ook de ruststand blijven.

Ruststand 3-0.

Na de rust pakt HOD gelijk weer de leiding in de wedstrijd. Na drie minuten speeltijd in de tweede helft volgde er een mooie combinatie door de voorhoede speelsters wistt Jip Zweegers aan te leggen voor de 4-0. Zo’n vijf minuten later passeerde Puck Tushuizen de keepster van Boxmeer en stond de 5-0 op het scorebord. De gasten weten het doel ook de vinden en met een mooie backhandslag vanaf de achterlijn kan de spits van Boxmeer Nicole Wils omzeilen. In de achttiende minuut van de tweede helft kreeg Puck Tushuizen nogmaals ruimte in de cirkel en bracht ze de thuisploeg op een 6-1 voorsprong met een strakke backhand. De dames van HOD stoppen niet met hockey maar paken door. Met nog een kleine tien minuten speeltijd kreeg HOD nogmaals een strafcorner en deze keer wist Mischa Beks de bal voorbij de keeper te tikken.  Luttele minuten later kan ook Karlijn Sies de bal achter de keeper drukken. Twee minuten voor tijd doet Boxmeer nog wat aan deze excessieve score en tikte de 8-2 binnen.

Eindstand 8-2

Vandaag toont zich weer een wedstrijd waar HOD een juiste energie weet neer te zetten en hiermee de wedstrijd naar zich toe trekt. Volgende week mogen we op bezoek bij Sint-Oedenrode die op dit moment nog nul punten hebben weten binnen te slepen. Doel is dan ook om de punten mee te nemen naar Valkenswaard.

Hopelijk zien we je om 12.30 in Sint-Oedenrode.