HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto HeaderPhoto
Algemene Informatie

Oud HOD speler Ruben van Dam (19 jaar) speelde tijdens de WHL voor de VS

Nieuws afbeelding 3-4-2017
Ruben van Dam (19 jaar), oud HOD speler en nu speler van Breda H1, speelde mee voor het Heren team van de Verenigde staten tijdens Hockey World League (HWL) round 2 games in Trinidad and Tobago. Ruben is in Portland, Maine geboren toen zijn familie meer dan 10 jaar op verschillende plekken in Noord Amerika werkte en woonde.
Drie jaar geleden nam Ruben het initiatief om zich beschikbaar te stellen voor de hockey selectie van de Verenigde Staten. Vanaf het selectie toernooi in Californie dat jaar is de bal gaan rollen en heeft hij meerdere traniningskampen in Californie en wedstrijd tours meegemaakt. In mei 2016 speelde Ruben met het U21 team van de VS de PanAm Championship waar ze als vierde eindigden. 
De afgelopen 2 weken, in de 2e ronde van de HWL games in Trinidad en Tobago, waren Ruben en zijn team ingedeeld in pool A met Canada, Chili en Barbados. Tegen Canada speelde Ruben zijn eerste interland in het heren team van de VS en scoorde meteen zijn eerste doelpunt. Zondagnacht, 2 april, speelt de VS rond middernacht Nederlandse tijd tegen Rusland voor de derde plek. Meer informatie over dit toernooi is te vinden op: www.fih.ch
Reacties


Ronald Schilp

3-4-2017 @ 11:11:20 |Mooie prestatie Ruben, veel succes!!

Reageer op het nieuws