wedstrijdverslag Dames 1 zondag 13 november

Nieuws afbeelding 14-11-2016

OFF-DAY HOD RESULTEERT IN KANSLOOS VERLIES

Een druilerige zondagmiddag, de 13e van november. HOD ontving ditmaal Eindhoven. Het beloofde een spannende middag te worden tussen de nummer zeven (HOD) en nummer acht (Eindhoven). Het was alles behalve spannend en HOD verliet het veld terneergeslagen.

Eindhoven begon scherp, binnen één minuut waren de bezoekers al in de Valkenswaardse cirkel te vinden. HOD liet zich echter niet kennen en kreeg haar eerste grote kans in de tweede minuut. De inzet van Tess Rijnders vanaf rand cirkel werd door de Eindhovense goalie gepareerd. Ook de eerste strafcorner van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar ook ditmaal zonder resultaat. Twee minuten later kwam Eindhoven kei hard terug en zorgde voor de openingstreffer uit een tip in, 0-1. Vanaf dat moment liep HOD achter de feiten aan. Eindhoven werd feller en feller en zat boven de bal én de man.. Na een tal goede reddingen van Ilse Ramaekers was het tien minuten voor rust opnieuw raak. Eindhoven verdubbelde de score, 0-2. Het was Eindhoven dat in de eerste helft de meeste kansen creĆ«erden. Net voor de rust wist Eindhoven haar voorsprong te vergroten, dit was niet van lange duur; de scheidsrechter keurde het doelpunt af.

HOD startte ook de tweede helft zwak en Eindhoven profiteerde direct. Opnieuw een tip in zorgde voor een 0-3 stand. HOD probeerde via versierde strafcorners terug in de wedstrijd te komen, maar ook de Eindhovense defensie stond haar mannetje. Het waren de bezoekers die optimaal wisten te profiteren van de complete off-day van HOD. Zo kwamen de bezoekers nog tweemaal aan scoren toe en verliet HOD met een 0-5 verloren wedstrijd het veld. Door dit verlies zakt het ook een plek in de competitie.

Volgende week staat alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. HOD gaat op bezoek bij Rooi Dames 1. Gaat HOD de winterstop in met winst op Oedenrode? Zondag 12.45u gaat u het zien!