Algemene Informatie

Dames 1 zondag 6 november: HOD HOUDT LANG STAND MAAR VERLIEST GEFLATTEERD

Nieuws afbeelding 7-11-2016

Na het nipt verloren duel met De Hopbel vorige week, was het deze week Weert wat een bezoek bracht aan HOD. De koploper van de competitie wist al haar wedstrijden nog te winnen. HOD deed wat het kon en hield lang stand. Echter niet lang genoeg en verloor geflatteerd.

HOD kon de wedstrijd niet beter beginnen dan dat het zondag deed. 23 seconde na het eerste fluitsignaal was het al raak. Tess Rijnders onderschepte een slordige pass in de Limburgse verdediging, zette goed door en schoot met haar backhand vanaf de achterlijn binnen, 1-0. Binnen tien minuten was het echter Weert dat gelijkmaakte, met een sleeppush uit de eerst verkregen strafcorner, 1-1. Het was Weert dat de resterende minuten in de eerste helft het meeste creëerde, maar de dames van HOD hielden goed stand. Tot één minuut voor rust. Een scrimmage voor het Valkenswaardse doel na een verkregen strafcorner, resulteerde in een Limburgse voorsprong, 1-2.

HOD begon de tweede helft vrijwel net zo fel als de eerste. De thuisploeg had niks te verliezen en versierde binnen twee minuten een strafcorner. Ook deze corner werd niet goed weggewerkt, waardoor het aan Lieke van Otten was, de bal over de doellijn te werken, 2-2. Tien minuten later mocht HOD opnieuw aanleggen voor een strafcorner. Deze landde echter op de paal. HOD zette door, maar ook de twee daaropvolgende strafcorners, werden niet verzilverd. HOD speelde vol vertrouwen op zoek naar de verdiende voorsprong, maar werd tien minuten voor tijd feilloos afgestraft door een eerste snelle counter. Keepster Ilse Ramaekers was kansloos bij de uitgespeelde twee-tegen-één, 2-3.

Daar waar HOD nog steeds vertrouwen had in het behalen van één punt, ging het hard. Weert wist nogmaals succesvol te counteren, 2-4. Het vertrouwen van de Valkenswaardse ploeg was weg en in de resterende vijf minuten was het Weert dat nog drie keer trefzeker was.

HOD hield lang stand en liet zeker de tweede helft zien niet onder te doen voor de dames uit Weert. Met dat vertrouwen treedt het aanstaande zondag (13 november) opnieuw op eigen veld aan tegen Eindhoven. De ploeg staat een plek lager dan HOD – zevende en achtste – en verzamelde net als HOD 12 punten uit 9 wedstrijden. Een spannende wedstrijd, tot zondag!