Algemene Informatie

Wedstrijdverslag Dames 1 zondag 29 mei 2016

Nieuws afbeelding 30-5-2016

HOD laat essentiƫle punten liggen bij Nuenen

Na het verlies van vorige week tegen Berkel-Enschot (1-3) was HOD zich bewust van het feit dat het deze week de punten mee naar huis moest nemen. Een uitwedstrijd tegen Nuenen moest het vertrouwen geven voor de laatste thuiswedstrijd tegen DES volgende week. HOD houdt het echter spannend door slechts één punt uit Nuenen mee terug te nemen. Een wedstrijd met vele kansen voor de Valkenswaardse dames eindigde in een 1-1 eindstand.

Tijdens de voorbereiding pakte HOD de volle focus. Deze scherpte werd dan ook doorgezet na het eerste fluitsignaal. HOD liet Nuenen wat komen om zo de ruimte voor zichzelf niet te klein te maken. Dit pakte positief uit: HOD onderschepte de ballen rond het middenveld en kon de counter inzetten. De vele kansen die volgden werden onvoldoende benut. Echter, halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Na een actie van Hanne Baken op de rand van de cirkel kreeg ze vrij schot. De bal werd met een nette backhandslag achter de goalie van Nuenen gewerkt, 0-1. De resterende minuten van de eerste helft werden aan beide kanten enkele kansen gecreĆ«erd maar zonder enkel resultaat.

Na een korte break waarin het vertrouwen in de wedstrijd werd uitgesproken, was het tijd voor de tweede en laatste 35 minuten. HOD was gebrand de voorsprong uit te breiden maar Nuenen bleef netjes hun eigen spel spelen. De Valkenswaardse dames werden daardoor wat onrustig. Aanval na aanval werd door de Nuenense verdediging weggewerkt.

In de 60e minuut viel de bal opeens binnen aan de andere kant: een actie van een Nuenense speelster over de achterlijn trok de keepster van HOD uit het doel. Wat volgde was een lobje over de goalie heen en de bal belandde in het net, 1-1. De resterende tien minuten waren zenuwslopende minuten met enkele strafcorners voor beide partijen. De bal passeerde echter nergens meer de doellijn en de stand bleef bij een 1-1 gelijkspel. Dit tot teleurstelling bij de Valkenswaardse dames.

Met dit gelijkspel komen de nummers 3 (DES en Rosmalen) op kortere afstand in het klassement. De ploegen hijgen met 3 punten achterstand op HOD in hun nek. Volgende week zal de kraker HOD - DES zeer bepalend zijn wie er uiteindelijk vandoor mag met het plekje in de eerste klasse. We hebben uw support enorm hard nodig, graag tot volgende week 12.45 @HOD!